Zeytinyağlı Taze Fasulye!

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Bu salata çok güzel!.Taze fasulye diyet yapanların vazgeçmemesi gereken bir sebzedir. 100 gram taze fasulyede sadece 31 kcal bulunur. Bu sebzede doymuş yağ asitleri yoktur ve vitaminler açısından çok zengindir.
Taze fasulye, sindirim sistemi ve metabolizmayı düzenleyen lifler açısından da bulunmaz bir sebzedir. Taze fasulyenin içeriğindeki maddeler bağırsak zarlarını koruyucu görev yapar ve kanser gibi istenmeyen hastalıkların oluşmasını önler. Lifler kolesterol seviyesini de düşürür.
Taze fasulyede hatırı sayılır miktarda A vitami bulunur. Ayrıca lutein, beta-karoten ve zeaksantin de ihtiva eder. Bu bileşikler oksijen kaynaklı zararlı maddelere karşı koruyucu görev üstlenir.
İçerisinde bulunan B-6 ve C vitamini ile enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Demir, kalsiyum, magnezyum ve manganez ile de metabolizmayı hızlandırır. Potasyum içeren taze fasulye, hücre içi ve vücut sıvıları için çok önemlidir. Bu sayede kalp atışı ve tansiyonu dengeler.
Taze fasulyenin "taze" olduğunu anlamak oldukça kolaydır. Uzun, diri ancak kırılgan olmalıdır. Elinizle kırdığınızda "tık" sesi çıkarmalıdır.
Taze fasulye pişirirken havuç mutlaka ekleyin. Ayrıca besin değerini arttırmak için zeytinyağı kullanın.
Paylaşımı beğendiysen diğer sosyal ağlarda duyurabilirsin!

Yorum Gönder

Kullanıcılarla tartışma ortamı oluşturabilir,sorularınıza daha net cevaplar alabilirsiniz.