Yogayla Açlığınızı Unutun!

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Açlığınızı bastırın.Ramazan ayında sahur ve iftarda aşırı ve dengesiz besin tüketiminden dolayı kilo alma ihtimali doğar. Sindirim sisteminde meydana gelebilecek rahatsızlıklar da bu ay içerisinde bizi tedirgin eder. İftara yakın saatlerde yapılan nefes ve meditasyon çalışmaları sayesinde kişinin ritmi yavaşlıyor, az ve dengeli yemekle daha sağlıklı beslenmesine zemin hazırlanıyor. Yogha Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin kurucusu Şebnem Akbulut, özellikle karın nefeslerinin sakinleştirici nefesler olduğunu belirterek, "Tüm gün aç ve susuz kalındığı için iftar vakti geldiğinde çoğunlukla hızlı yenilen yemekler aşırı şişkinlik ve sonrasında bitkinlik yaratır. Doyma hissi en az 20 dakikada beyne iletildiği için öğünlerin ilk 20 dakikası önem kazanır. Burada zihinsel yavaşlama, yani tüketim duygusunun yavaşlatılması önem kazanır. Bu da yogada uygulanan nefes ve meditasyon çalışmalarıyla mümkündür" dedi.
İftara yakın bir saatte yapılan nefes ve meditasyon çalışmalarının kişinin ritmini yavaşlatarak daha az yemek yemesine, dolayısıyla sağlıklı beslenmesine neden olduğunu belirten Akbulut, Ramazan ayında özellikle karın nefesini öneriyor. Bunun için karnınıza ellerinizi yerleştirip, nefes alırken adeta bir balon gibi şişirip, nefes verirken balonun söndüğü gibi karnı içinize çekebilirsiniz. Bunu sessiz sakin bir yerde, oturarak yapmakta fayda vardır. Bu şekilde zihninizi yavaşlatır ve sakinleştirirsiniz. Ayrıca oruç tutarken gün içinde sinirli ve öfkeli hissediyorsanız, karın nefesini uygulayabilirsiniz.

Sitkari Nefesi ile Susuzluk Hissi Azalıyor...

Özellikle yaz aylarında oruç tutarken susuzluk konusunda iklim koşullarına göre daha da zorluk yaşanabilir. Yogha Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin kurucusu Şebnem Akbulut, bu durumda yogik nefes tekniklerinden sitkari nefesini öneriyor. Bu nefesi uygularken dişlerinizi sıkıp dilinizi damağınızın arkasına yerleştirip, ağızdan nefes alıp burundan nefes vermeniz gerekir. Bu nefes tekniğini dokuz kez uyguladığınızda susuzluk hissinin azaldığını hissedeceksiniz. Ayrıca sitkari nefes tekniği beden ısısını 1- 2 derece düşürdüğü için sıcak havalarda tavsiye edilen bir tekniktir. Oruç tutarken sizi gün içinde destekleyecektir. Ramazan ayında kolaylıkla uygulanabilecek yogik nefes teknikleri ve meditasyonlar, kilo alımını önler, aşırı tüketimi engeller, gerginlik ve stresi azaltır. Yoga, bitkinlik, yorgunluk, daha fazla uyku ihtiyacı hissetmeden dengeli beden, zihin ve ruh hali ile oruç tutmanıza yardımcı olur.
Paylaşımı beğendiysen diğer sosyal ağlarda duyurabilirsin!

Yorum Gönder

Kullanıcılarla tartışma ortamı oluşturabilir,sorularınıza daha net cevaplar alabilirsiniz.