Tırnak Sararması ve Çözümleri

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Tırnak sararması ve çözümleri yazı dizisi.Tipik parlak sarı rengin sebebi manikür işleminden kaynaklanır. Oje tırnağa uygulandığında tırnaklar sararır. Çünkü tırnakların üzerinde dış etmenlerden korunmasını sağlayan ince bir yağ tabakası vardır. Bu dış etmenler ev işleri, deterjanlar ve tabii ki ojelerdir.
Tırnakların sararmasına sebep olan üçlü toluen, formaldehit ve dibutil ftalattır. Bu bileşikler düşük kaliteli ojelerde de bulunur. Yaz sezonu boyunca UV ışınları ile blirkte kalitesiz ojelere maruz kalan tırnaklar sararır. tırnak etleri de bu hasardan payına düşeni alır.

TIRNAKLARINIZI ESKİ HALİNE DÖNDÜRMEK İÇİN

Tırnaklarınızın doğal açık pembe rengine kavuşmasını istiyorsanız manikür setinizdeki araçlar ile üst katmanı hafifçe kazımanız gereklidir. Bu prosedürden önce limon suyu eklenmiş bir su içerisinde ellerinizi bekletmenizi öneririz. Ancak suya sadece tırnaklarınızı batırmaya dikkat edin. Nitekim, meyve asidi parmak deriniz için çok faydalı değildir.
Tırnaklarınızın sararmasını istemiyorsanız kaliteli ojeler kullanmanız da çok önemlidir. UV koruyuculu kremler de aynı şekilde yaz sezonunda mutlaka kullanılması gereken ürünler arasındadır.
Paylaşımı beğendiysen diğer sosyal ağlarda duyurabilirsin!

Yorum Gönder

Kullanıcılarla tartışma ortamı oluşturabilir,sorularınıza daha net cevaplar alabilirsiniz.