Leke ve Gözeneklere Veda Edin!

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Bu formül ile lekelere ve gözeneklere kesin olarak veda edin.Mayasente Kliniklerinden Dr. Metin Uluşan, açıklamada, teknolojik gelişmelere paralel olarak gelişen lazer cihazları ile estetik alanında mucizevi sonuçlar elde etmenin mümkün olduğunu söyledi.
Sıcak havanın etkisinin arttığı bugünlerde yazın dahi uygulamayı mümkün kılan Lazer sistemlerinin, etkinlik ve konforu bir arada sunduğunu anlatan Uluşan, lazer uygulamaların yapıldığı teknolojinin son ürünü "Spectra"nın özellikle basit güneş lekeleri, yanlış lazer uygulamaları sonucunda oluşan kalıcı lekeler ve Melasma hastalığına kadar çok geniş bir yelpazedeki leke problemlerinde etkin olarak kullanıldığını belirtti.
Uluşan, Spektra'daki özel başlıklar sayesinde her renk dövmenin de çıkarılabildiğini ve aktif akne tedavisinde de üstün kullanım sunulduğunu ifade etti. Keloid tedavileri, anti-aging alanında yeni kollajen oluşturma, geniş gözeneklerin azaltılması gibi birçok farklı alanda da spectra lazerin kullanıldığını dile getiren Uluşan, başarılı sonuçlar elde edilen "Karbon Peeling" uygulaması ile daha sağlıklı ve parlak bir cilde kavuşulmasının mümkün olduğunu söyledi.

Yazın uygulanabilen karbon peeling ile parlak bir cilt

Uluşan, spectra lazer ile uygulanan karbon peelingin, her mevsimde ve koyu ciltlerde yapılabilecek kadar emniyetli, hızlı ve çabuk sonuç verdiğini belirtti.
Karbon peeling'te ilk adımın, cilt yüzeyinin karbon solüsyonu ile örtülmesi ile yapıldığını anlatan Uluşan'un verdiği bilgiye göre uygulama şöyle yapılıyor: "Karbon solüsyonu, gereken enerjinin yüzeysel deride maksimum yükseklikte yoğunlaşmasını sağlamaktadır.
Lazerin özelliğine göre hazırlanmış bu karbon krem, ani bir ısınmayla yüzeysel tabakayı karbonla birlikte buharlaştırarak kaldırmaya yardımcı olur. Bu bölgedeki etki kimyasal peeling ile elde edilen etkiye benzer olarak yüzeysel bir soyma işlemidir.
Bununla beraber, lazerin hücre yenilenmesini sağlayan foto aktivasyon etkisi de gerçekleşir. Bu ciltte kollajen üretiminin tetiklenmesini sağlayarak elastikiyetinin gelişimine katkı sağlar. Uygulama 15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanır ve yaz ortasında dahi günlük yaşantıyı etkileyecek bir durum oluşturmaz.
Özellikle akne ve geniş porların tedavisinde kullanılan özel modda ise uygulanan karbon solüsyonu mikrosaniyelik atımlarla gözeneklerin içine iyice yerleştirilir ve bu noktalar hedef haline getirilir. Sonrasında yapılan nanosaniyelik atımlar ile bu partiküller tümüyle patlatılarak temizlenir. Uygulamadan hemen sonra ciltte fark edilebilen bir pırıltı elde edilir.
Uygulama sonrasında yanık, kızarıklık ve kabuklanma oluşturmaz. Birçok peeling yönteminden farklı olarak Karbon Peeling yazın da rahatlıkla uygulanabilir. Kısa ve konforlu uygulamadan sonra gündelik hayattan kopmayı gerektiren sorunlar yaşanmaz. Beklenen erken sonuçlar, hemen tedavi sonrasında görülebilen pürüzsüzlük, parlaklık, birçok lekenin kısa sürede açılması, porların hemen sıkılaşma cevabı gibi sonuçlardır. Daha sonra ise; lekelerin açılmaya devam etmesi, cildin sıkılaşmasının artması, kollajen üretimindeki artışa bağlı olarak ciltte sıkılaşma, toparlanma gibi etkilerdir."

Laser toning leke tedavisi

Medikal lazerlerin etkin olduğu bir diğer hastalık grubunu, ciltteki pigmentasyon bozuklukları olarak adlandırılan lekeler oluşturuyor.
Laser toning adı verilen leke tedavisi, iki aşamalı bir uygulama ile karbon solüsyonu ve lazer enerjisinin etkisini birleştirerek belirgin bir şekilde görünür pigmentasyonu azaltıyor. Aynı zamanda Lazer Toning ile cildin tekstürü düzeltiliyor, porlar ve ince kırışıklıklar da azalıyor.
Tedavi sonucunu görmek için belli bir zamana ihtiyaç duyuluyor. Leke tedavisinde 1 haftalık aralarla 6-10 seans uygulama gerekiyor. Tedavi sonrasında kişi, günlük aktivitesine hemen dönebiliyor. Melazma denilen lekeler özellikle kadınlarda, simetrik bir şekilde yanaklar ve göz çevresinde görülen kahverengi lekelerden oluşuyor. Bu lekeler, hormonal değişiklikler ile birlikte zaman içinde oluşuyor. UV ışınlarının etkisi ile kadınlarda hamilelik nedeniyle veya doğum kontrol hapı kullanımıyla da ortaya çıkabiliyor veya artabiliyor. Tedavi diğer lekelere göre biraz daha uzun olmak üzere, ortalama 10 seanslık uygulama kürü ile tamamlanabiliyor.
Melazma lekelerinde de "Spectra" veya "Soft Peel" denilen yöntemle derinin üst tabakalarındaki (epidermal) lekelerin tedavisi mümkünken, yine Spectra Lazer kullanılarak "Lazer Toning" diye simlendirilen uygulama yapılabiliyor. Bu yöntemle, leke giderici yöntemle tedavisi mümkün olmayan derin lekeler yok edilebiliyor.

Akne sorununa 'spectrapeel' ile çözüm

Gençlerin yüzde 85'ini ve erişkinlerin yüzde 30'unu etkileyen akne lezyonları, cilt yağlanmasında etkili olup, bazı yağ bezi hastalıklarının oluşmasını sağlayan sebore denen bulgu, birçok kişide hem sağlık hem de estetik olarak sorun oluşturuyor. Bu tür hastalıklarda da Spectra lazer uygulaması ile başarıyı sonuçlar elde ediliyor.
Düzenli olarak ortalama 1-2 hafta aralıklarla, 5 seans şeklinde yapılan kürler ile ciltteki yağ dengesinin sağlanıyor. "SpectraPeel" denilen yöntemle kistikve nodüler olan akneler dahi tedavi edilebiliyor. İlk tedaviden sonra bile yağlanmanın ve enflamasyonun azaldığı, porların küçüldüğü ve belirgin düzelmenin olduğu izlenebiliyor. 2-3 tedavi seansı sonrası dramatik düzelmeler görülebiliyor, hatta bazı akne izleri ve yüzeyel kırışıklıklar bile kayboluyor. Etkinin klinik olarak devamlılığını sağlamak için seansların tekrarlanması öneriliyor. Bunun için 1-3 ay aralıklarla uygulama yaptırılması yeterli oluyor.
Akneli cilt üzerine karbon içeren özel bir losyon sürülerek Q switched Nd:YAG dalga boyu olan lazer ışınları cilde uygulanıyor. Bu şekilde bölgede bulunan iltihap azalıyor, aynı zamanda o bölgedeki kıl ağızları (porlar) küçülüyor, kıl foliküllerini tıkayan tıkaçlar temizleniyor ve bir tür peeling etkisiyle cildin üst tabakasındaki ölü hücreler kaldırılıyor. Bu şekilde akne oluşmasında etkin olan birçok faktör yok ediliyor.

Spectra lazer ile dövme silme

Geliştirilmiş lazerler, bunların dışında dövme çıkarmada da başarılı şekilde kullanılıyor.
Medikal lazerlerle dövmeler ya belirgin bir şekilde hafifliyor veya tam olarak siliniyor. Uygulama ile lazer ışınları boya parçaları tarafından emilerek küçük parçacıklara ayrıştırılıyor ve bu parçacıklar vücudun immün sistemi tarafından vücuttan atılıyor. Uygulamada, birkaç hafta kadar sürüyor. Tedaviler 4-8 hafta aralıklarla yapılarak parçalanan renk kalıntılarının atılmasına zaman tanınması gerekiyor. Her seans 10-30 dakika sürüyor. Seans sonrası dövme boyası atıldıkça renkte düzelme devam ediyor. 300 saniye uzun atım alga boylarını içeren Spectra lazer sistemi kullanılarak ve tedavilere özel karbon içerikli losyon ekleyerek birçok değişik renk içeren dövmeler silinebiliyor.
Paylaşımı beğendiysen diğer sosyal ağlarda duyurabilirsin!

Yorum Gönder

Kullanıcılarla tartışma ortamı oluşturabilir,sorularınıza daha net cevaplar alabilirsiniz.