Kadınlar Daha Çok Sıkılıyor!

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Sıkıldım lafını kadınlar çok sık kullanıyor.Yapılan bir araştırma, evlilikte kadınların sıkılma olasılığının erkeklere göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Buna göre, erkeklerin evliliğin söz konusu olmadığı bir ilişkide sıkılma ihtimali daha yüksekken, evli çiftlerde durum tersine dönüyor.
Araştırmada 88 çift incelendi ve çiftlere ilişkileri hakkında sorular soruldu.
Verilen yanıtlarda, sıkıntı neredeyse 70 çeşit tanımlamayla ifade edildi. İkinci grup insana bu tanımlamalardan oluşan bir liste verildi ve hangilerinin ilişkilerini tanımladığı soruldu.

RENKSİZ VE EĞLENCESİZ

İlişkiler için en çok, 'renksiz', 'eğlencesiz', 'iletişim kopukluğu', 'romantizm yokluğu' ifadeleri kullanılırken, bazıları vaktiyle sanki karınlarında kelebekler uçuşuyormuş gibi gelen hissin kaybolduğunu söyledi. Bazıları ise eşlerinin gölgesinde kalmaktan yakındı.

EVLİLİK FLÖRTTEN SIKICI

Araştırma ayrıca eşlerin evliliği flört etmekten daha fazla sıkıcı bulunduğunu ve bunun sadece birlikte geçirilen zamanın miktarıyla ilgili olmadığını düşündüğünü de ortaya koydu.
Kanada'daki Winnipeg Üniversitesi'nden Beverley Fehr, "Flört edenlerin ilişkide sıkıntıyı tecrübe etme olasılığı daha az, çünkü sıkıntı söz konusu olduğunda kendilerini özgür bırakmaya daha hazır hissedebiliyorlar" diyor ve evlenince bu durumun değiştiğini ifade ediyor.
Paylaşımı beğendiysen diğer sosyal ağlarda duyurabilirsin!

Yorum Gönder

Kullanıcılarla tartışma ortamı oluşturabilir,sorularınıza daha net cevaplar alabilirsiniz.