Diş Gıcırdatması ve Çözümü!

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Diş gıcırtamasına birebir.Yetişkin kişilerde basit beslenme düzeni değişiklikleri dahi diş gıcırdatmasına sebebiyet verebilir. Özellikle alkol ve kafein kullanımı diş gıcırdatmaya neden olur.
Diş gıcırdatmadan kurtulmak için çene kaslarını güçlendirmek gerekir.Stresli dönemlerde artabilen bu durum basit rahatlama egzersizleri sayesinde de yatıştırılabilir. Uyumadan mnce sakin tempolu müzik dinlemek rahat bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır.
Çocuklarda görülen diş gıcırdatma ise genellikle strese bağlıdır ve sebepleri üzerine gidilmelidir. Uykudan önce ılık suyla duş yaptırmak çocuğunuzun uyurken daha rahat olmasını sağlar.

DOKTORUNUZA DANIŞIN

Diş gıcırdatmadan kurtulmak için sakız çiğnemekten de uzak durmanız gerekir. Sürekli sakız çiğnemek çene kaslarının tek yönlü harekete alışmasını sağlar. Bu nedenle uyku esnasında da aynı hareket tekrarlanır.
Diş gıcırdatma sırasında birbirine değen dişlerin mineleri zarar görebilir. Bu sebeple damaklık gibi koruyucular önerilmektedir.
Diş gıcırdatmak genelde başka bir sağlık sorunu görülene kadar dikkate alınmaz. Şişmiş damaklar ve şiddetli baş ağrıları diş gıcırdatmanın sonuçları arasındadır. Eğer uyandığınızda dişlerinizde bir ağrı hissediyor ve damaklarınız acıyorsa diş doktoruna uğramanızda fayda vardır.
Paylaşımı beğendiysen diğer sosyal ağlarda duyurabilirsin!

Yorum Gönder

Kullanıcılarla tartışma ortamı oluşturabilir,sorularınıza daha net cevaplar alabilirsiniz.