Bu Diyet Saç Dökülmesini Önlüyor!

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Diyet yaparken saçlarınız dökülüyorsa bunlara dikkat edin.Daily Mail'in haberine göre Üç çocuk annesi Mary Corrigan saçları dökülmeye başladığında çok kötü hissetti. Neredeyse kel kalam Corrigan şapkasız dışarı çıkmaz oldu. Güzellik uzmanlarına başvurdu ancak ona yardımcı olamayacaklarını söylediler. Mary bu andan itibaren kendi sorununa kendisi çözüm geliştirdi.
Uzun araştırmalardan sonra demir bakımından zengin midye ve istiridyeye benzer eti yenir bir deniz hayvanı (cockle), geyik eti ve lifli yeşil sebzeleri içeren 'saçların tekrar çıkmasını sağlayan bir diyet' geliştirdi.
İlk 4 ay boyunca saçları hemen çıkmadı ancak var olan saçları daha kalınlaştı ve güçlendi.
Corrigan, 'Saçlarım 4 yıl önce, kısım kısım başımın arka tarafındaki bölgeden başlayarak dökülmeye başladı. Birkaç ay içinde bu dökülme oldukça arttı. Hemen doktora başvurdum ancak kan tahlillerim normal çıkıyordu ve bana stresten uzak durmam tavsiye ediliyordu. Saç dökülmesinin nedenlerini araştırmaya başladım. Demir serum ve proteinin demir depolanmasının saç için ne kadar önemli olduğunu gördüm. Demir depolarınız 40 mg'dan azsa saç dökülmesi sorunu yaşamaya başlayabilirsiniz. Benimki 19 mg'dı. Birçok dermatoloji uzmanı saç kökleri için bu oranın 80 mg olması gerektiğini belirtiyor' dedi.
Şeker içermeyen demir bakımından zengin gıdalar içeren diyetiyle saçlarına tekrar kavuşan Mary Corrigan, her kadının günde en az 15 mg demire ihtiyaç duyduğunu belirtiyor.
İşte basit menüsü:
Kahvaltıda zenginleştirilmiş tahıl içeren yiyecekler ve portakal suyu.
Öğleyin jambonlu sandviç, kepek ekmek ve salata.
Akşam midye gibi kabuklu deniz mahsülleri ile yapılan paella ya da geyik etli hamburger ve su teresi, marul, biber, domates ve kabak çekirdeği bir salata bir akşam yemeği.
Paylaşımı beğendiysen diğer sosyal ağlarda duyurabilirsin!

Yorum Gönder

Kullanıcılarla tartışma ortamı oluşturabilir,sorularınıza daha net cevaplar alabilirsiniz.