Diş Beyazlatma

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları
Diş minesi ve dentinde oluşan renklenmeyi, temizleyen bir ağartma işlemidir. Sistem, hastaya özel hazırlanan bir diş plağı içine konan jel'in gece uyurken dişe uygulanmasından ibarettir.
Diş Renklenmesinin Nedeni Nedir?

Çeşitli nedenleri olabilir. En yaygın olarak;
Yaşlılık
Kahve
Çay, kola
Sigara
Çarpma
Bazı antibiyotikler (tetrasiklin)
Fazla florid kullanımı
Sinir dejenerasyonu
Eski kaplamalar

Kırışıklıklar Neden Oluşur ?

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Çocukluk çağlarından beri bizler yüzümüzdeki sivilceleri, kızarıklıkların oluşumunu nasıl engelleyeceğimizi ya da oluşmalarına neden olan sebepleri öğrenip onlarla nasıl savaşacağımızı değil de, nedense hep onları nasıl kapatacağımızı, hangi pudra ile gizleyeceğimizi öğreniriz. Yıllar ilerledikçe ciltte yaşlanır, ve kozmetikler, makyaj malzemeleri de cildimizin yıllarca iç ve dış etmenlerden gördüğü zararı kapatamayacak duruma gelirler.

Eğer bu iç ve dış etmenleri iyi bilirsek en azından yaşlanma hızımızı geciktirebilir ya da vaktinden önce oluşan kırışıklıklarımızı engelleyebiliriz. Öte yandan zamanın getirdiği çizgilerin hayatınızla ilgili anlamlar ve nice deneyimler taşıdığını da unutmayıp her yaşın güzelliklerini de görmeniz ve ışıl ışıl gülen gözlerinizle hayatı hep sevgi ile kucaklamanız gerektiğinide unutmamanız gerekir. Bence en önemlisi ruhumuzdaki yaşlanmayı engellemektir.

Özel Cilt Bakımları

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları
Sadece estetik açıdan değil, sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır. Aksi takdirde UV ışınları, makyaj, serbest radikaller, sigara, stres, hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiler ve genç yaşta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden olur.

Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir. Dolayısıyla 20’li yaşlardan itibaren her bayanın temizlik, bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır.

Cilt bakımı yaparken doğru ürün seçimi çok önemlidir. Böylece yağ nem ve elastikiyet oranı göz önünde bulundurularak cildin yağlı, kuru, normal olgun yada hassas olduğuna karar verebiliriz. Cilt Yaşı herzaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabilir.
Merkezimizde uygulanan cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sırası ile süt ve tonik ile temizleme, peeling,ozon artı buhar, serum ve ampul emilimi yüz masajı, maske, yüksek frekans ve kremleme işlemleri uygulanır. Bu uygulamalar ile cilt temizlenir tıkalı gözenekler açılır, kan dolaşımı hızlandırılır, cilt ölü hücreler ve siyah noktalardan arındırılır nem depo ediici ve hücre yenileyici işlemlerle taptaze canlı bir görünüm ortaya çıkar.

Göz Çevresi Bakımı

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Göz Çevresi Bakımı
Çok ince ve hassas yapıda olmasından dolayı göz çevresi yaşlanma, hastalık, yorgunluk, uykusuzluk gibi olumsuz etkilerin en kolay fark edileceği bölümüdür. Kimi insanlar göz altlarının devamlı mor olmasından, pek çok kişi göz altı torbalarından ve bazılarıda göz çevresinde oluşan çizgilerden şikayet etmektedirler. Aslında göz çevresi bakımını genel cilt bakımından ayrı düşünemeyiz, fakat göz çevresi hassas olduğu için özel ürünler kullanılmalıdır. Öncelikle kişinin yaşı ve cilt yapısı gözöünde bulundurularak problemin derecesi tespit edilmelidir. Örneğin gözaltı torbaları ve morlukları genetik bir durum olabileceği gibi aşırı yorgunluk sonucu sonradan da oluşabilir yada bunlar dolaşımla ilgili bir sağlık probleminin göstergesi olabilirler. Daha çok açık tenli kişilerde gözüken morluklar pek çok kişiyi rahatsız etmektedir. Ayrıca genç yaşlarda göz çevresinde oluşmaya başlayan çizgiler kuru cilt yapısına sahip kişilerde sıkça görülmekle birlikte çok sigara içen ve fazla mimik hareketleri yapan kişilerde de hızla oluşmaktadır. İşte bu ve buna benzer şikayetleri önlemek için, doğru ürünler kullanılmasını ve ayda bir kez göz çevresi bakımı yaptırılmasını öneriyoruz.

Cilt bakımıyla ilgili dikkat edilecek hususlar:

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları
Cilt bakımıyla ilgili dikkat edilecek hususlar:
1. Günde 2 litre su için.
2. Kalitesiz makyaj ürünleri kullanmayın.
3. Sigara içmeyin.
4. Aşırı güneşlenmeyin.
5. Makyajınızı çıkarmadan yatmayın.
6. Cildinizi hergün nemlendirin.
7. Her hafta 1 peeling yapın.
8. 15 günde bir maske uygulayın.
9. Sivilce ve komedonları bilinçsizce sıkmayın.
10. Uzun süre klimalı ortamlarda bulunmayın.
11. 3 günde 1 eriyinceye kadar bir buz kalıbını cildinizde gezdirerek
dolaşımı hızlandırın.
12. Ve bakılan bir cilt ile bakılmayan bir cilt arasındaki farkın ilerki

yaşlarda daha çok kendisini göstereceğini unutmCilt bakımıyla ilgili dikkat edilecek hususlar: ayın.

Rinoplasti (Burun Estetiği)

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Rinoplasti, yani estetik burun cerrahisi burnun yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır. Bu ameliyatla burnun mevcut yapısı ve yüz ile orantısına bakılarak, burnun boyutlarının küçültülmesi ya da büyültülmesi, ucunun inceltilmesi, yüksekliğinin artırılması veya azaltılması, burun-dudak açısı, burun-alın açısının değiştirilmesi gibi mevcut probleme yönelik işlemler yapılır.

Rhinoplasty, burun şeklinin düzeltildiği bir girişim olmakla birlikte, burun içindeki kıkırdak ve kemik eğriliklerine (deviasyon) ya da burun etleri olarak bilinen konka hipertrofillerine bağlı nefes alma problemleri de aynı ameliyatta düzeltilebilmektedir. Deviasyon bulunan hastalarda burun dış görünümünde de eğrilik ve şekil bozukluğu var ise nefes alma fonksiyonunun ve şekil bozukluğunun aynı operasyonda düzeltilmesi çok önemlidir. Çünkü ameliyatların farklı seanslarda yapılması başarı şansını düşürmektedir.

Burun estetiği estetik cerrahinin teknik olarak en özellikli ameliyatıdır. Bunun iki nedeni vardır. Binircisi burun yüzün tam ortasında en çok dikkat çeken organ olması nedeniyle küçük hatalar ve asimetriler bile göze çarpmaktadır. İkincisi ise burun nefes alma fonksiyonunu yapan bir organ olup burun kemiği, kıkırdakları ve burun için deri örtüsünün nefes alma fonksiyonunda önemli görevleri olmasıdır. Buruna yeni bir şekil verirken bu oluşumların fonksiyonlarını bozmamak ve nefes alma fonksiyonunda bozukluk var ise bunu da düzeltmek gerekir. Bu nedenle burun estetiğinin diğer estetik cerrahi girişimlerinden biraz farklı olarak cerrahın bilgi, beceri ve deneyimine en çok bağlı bir operasyon olduğu söylenebilir.

Rinoplasti ameliyatından önce hasta, doktor görüşmesi son derece önemlidir. Hastanın beklentilerinin doktor tarafından bilinmesi, bu beklentilerin gerçekçi olup olmadığının anlaşılması ve beklentilerin ne kadarının karşılanacağının hastaya anlatılması gerekmektedir.

Dünyadaki tüm insanların burunları kemik, kıkırdak ve deri yapısı bakımından farklı özelliklere sahiptir. Dolayısıyla ameliyat sonrası oluşacak sonuçta her hastada farklı olacaktır. Burunun deri kıkırdak ve kemik özellikleri oluşacak sonuçta büyük rol oynar. İnce derili, kıkırdak ve kemik şekillendirilmesi gerektiren burunlarda çok iyi sonuçlar elde edilebileceği gibi kalın ve yağlı burun ucu derisi olan zayıf kıkırdaklı burunlarda aynı derecede güzel sonuçlar elde edilemeyebilir.

Burun estetiğinde amaç yüzdeki diğer oluşumlarla uygun orantı ve büyüklüğe sahip iyi nefes alma fonksiyonu olan olan bir burun oluşturmaktır. Her burun estetik ameliyatı burunu küçültmek demek değildir. Eğer burunun uzunluğu ve yüksekliği yüzün diğer oluşumlarıyla oransal olarak küçük ise bu oranı düzeltmek için kıkırdak ve kemik ilaveleri ile burnu büyütücü ve uzatıcı işlemler yapılabilir. Bize göre en güzel sonuçlar estetik ameliyat olduğu başkaları tarafından anlaşılmayan herhangi bir asimetrisi olmayan, yüz ile orantısı uyumlu ve naturel burunlardır.

Rinoplasti burun gelişimi tamamladıktan sonra yapılabilir. Bu sınır kabaca genç kızlarda 16-17 yaş, erkeklerde ise 17-18 yaş olarak verilebilir.



Rinoplasti hastası: Büyük ve kemerli bir burun




Çizgili yerlerden burun delikleri içerisinden girilir





Kemer törpü ile alınır ve burun kemikleri tabanından inceltilir




Burun ucu kıkırdakları taralı yerler alınarak küçültülür





Burun ile üst dudak arasında olması gereken açı oluşturulur.




Operasyon sonrası uygulanan thermoplastik kalıp, burunda 7 gün kalır.





Operasyon sonrası ideal burun




Rinoplasti genel anestezi ya da lokal anestezi ile yapılabilmekle birlikte, genel anesteziyi tercih etmekteyiz. Ameliyat burun delikleri içinde yapılan kesilerden yapıldığından ameliyat sonunda görünür bir yara izi kalmaz. Geniş burun kanatlarının daraltılması yapılan durumlarda ise burun kanadı kıvrımlarında kalacak şekilde 5-6 mm uzunluğunda kesiler olacaktır. Ancak bu izler tam kıvrım yerinde olduğundan dikkat çekmemektedir.

Rinoplasti ameliyatı ortalama iki saat sürmektedir. Operasyon sonrası burun üzerine termoplastik (sıcak suda eritilip, soğuyunca donan) bir kalıp uygulanmakta (Şekil-6) ve 6-7 gün boyunca tutulmaktadır.Biz rinoplasti ameliyatı sonrası burun içine tampon koymamaktayız. Böylece ameliyattan hemen sonra hasta burnundan nefes alabilmekte ve daha rahat bir ameliyat sonrası dönem geçirmektedir. Ayrıca ameliyat esnasında burun derisi altına yapılan uzun etkili lokal anestezik sayesinde hastalar ameliyat sonrası hiç ağrı duymamaktadırlar. Ancak özellikle gözaltlarında bir miktar şişme ve morluklar oluşmakta, ameliyatın ertesi günü en fazla olan şişlik ve morarmalar genellikle bir hafta içinde tamamen kaybolmaktadır. Burun estetiği sanılanın aksine ameliyat sonrası dönemi hasta için çok rahat geçen ağrısız bir ameliyattır.

7. gün sonunda burun üzerindeki plastik kalıp çıkarılır, bunun üzerine 3 ila 4 gün kağıt flaster yapıştırılır. 10 ila 11. gün hastaların pek çoğu, ameliyat oldukları anlaşılmayacak şekilde şişlikleri kaybolmuş olarak günlük aktivitelerine dönebilmektedir. Ancak büyük kemerli ve kalın kemikli burunlarda burun üzerindeki şişliklerin inmesi 3-4 haftayı bulabilmektedir. Hastalar fark etmemekle birlikte burun derisindeki ödem (şişlik ve sertlik) aylar içerisinde giderek azalır ve burun daha ince ve güzel görünüm alır

Botoks Uygulamaları

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları
Botox (Botulinum toksini), Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Botoks, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddelerin salınımını engelleyip, sinirler ile sinirlerin ulaştığı organlar arasındaki iletimi durdurarak etkisini gösterir. Sinir iletiminin durması, sinirin ulaştığı organın işlevlerinin azalmasını ya da tamamen kaybolmasını sağlar. Botoks’un etki mekanizmasından tıpta birçok alanda yararlanılmaktadır. Plastik cerrahi alanında ise genellikle mimik kaslarının hareketleri ile ortaya çıkan yüzdeki çizgilenmeleri azaltmak ve aşırı terleyen bölgelerdeki terlemeyi azaltmak amacı ile kullanılır.

Mimik kaslarının yıllar boyunca çalışması, üzerini örten deri üzerindeki kıvrımları belirgin hale getirir ve böylece yüzdeki dinamik çizgilenmeler ortaya çıkar. En sık ortaya çıkan dinamik çizgiler, alın, kaşlar arası, göz kenarları ve ağız çevresinde görülür. Alın ve göz kenarlarındaki çizgiler kişiye daha yaşlı bir görünüm, kaşlar arasındaki çizgiler ise kişiye çatık kaşlı, kızgın bir bakış ifadesi verir. Mimik kaslarına botoks uygulanarak bu kasların hareketleri zayıflatılabilir, kas hareketlerindeki azalma, üzerindeki derinin, kas hareketleri ile katlanmasını ve katlanmaya bağlı çizgilenmeyi de azaltır. Bu şekilde yaşlı ve kızgın olarak görünen yüz ifadesinde de belirgin bir düzelme sağlanır.

Botoks, ter bezlerine uygulandığında, ter bezleri ile sinir uçları arasındaki iletim de durdurularak ter bezlerinin çalışması azaltılabilir. Vücudun en çok terleyen bölgeleri, avuç içleri ve koltuk altı bölgesidir. Aşırı terleme ve buna bağlı ter kokusu şikayeti olan kişilerin terleyen bölgelerine botox uygulandığında şikayetlerinde düzelme sağlanır.

Botoks, injeksiyon şeklinde uygulanır ve ağrılı bir işlem değildir, injeksiyon anında hafif bir ağrı hissedilebilir. Mimik kaslarının hareketlerinde azalma istendiğinde mimik kaslarının içine, terleme şikayetinin azalması istendiğinde deri içine injeksiyon yapılır. Botox’un etkisi injeksiyonu takiben ilk hafta içinde ortaya çıkar ve etki süresi 3-9 ay olmakla beraber ortalama 6 aydır. Botox, etkisini yitirdiğinde uygulama tekrarlanabilir. 2 yıl boyunca düzenli olarak botox uygulanan kişiler uygulamaya aynı düzende devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir zayıflama ve buna bağlı yüz ifadesinde değişim olabilir. Bu nedenle uygulamaların 2. yıldan sonra daha uzun aralıklarla yapılmasında yarar vardır.

Botoks’un sağlık üzerine ciddi bir yan etkisi yoktur. Uygulama sonrası geçici bir şişlik, morarma, nadiren de geçici olarak göz kapağında düşüklük yapabilir. Botoks’un gebelik ve emzirme döneminde zararlı bir etkisinin olup olmadığı henüz tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle gebelik ve emzirme döneminde botox uygulamalarının yapılmaması önerilir. Sinir-kas sistemine ait hastalığı olan kişilerde (Eaton-Lambert sendromu, myastenia gravis gibi) uygulanmamalıdır

Şifalı bitkilerin vucut ile ilişkisi

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Bitkiyağlarını nasıl kullanmalıyız

- Bitkiler bakım da 46 çeşit yağ kullanılır.

- Bu yağlar güneş ışınlarından olumsuz etkilendikleri için koyu renkli şişelerde saklanır.

- Bitki yağları yüzde yüz saf oldukları için vücuda direkt uygulanamaz.

- Vücuda uygulanan bitki yağlarının uygulamasında yardımcı yağlar kullanılır. (avokado, badem, buğdayözü, zeytin ve üzüm çekirdeği)

- Yardımcı olarak kullanılan yağlarda tek başlarına kullanılanıbilir.





Hangi Yağ, Hangi Cilt İçin
Avakado A, B, D, E vitaminlerini içerir.Kuru ciltler için ideraldir.
Ardınç Sivilceli,akneli ve yağlı ciltler için uygundur.
Ayçiçeği yağı Cildi nemlendirme ve besleme özelliği vardır. Nemlendirici ve besleyicidir.

Bal Kuru ciltler için idealdir.
Bergamot Kullanımında dikkatli olunmalıdır.Özellikle hasas ciltler. Yağlı ciltler için uygundur.
Biberiye Cildi mikraoplardan arındırma özelli vardır. Cildi temizler.
Buğday A,D,E vitaminleri vardır. Özellikle E vitemini yönünden zengindir.
Gül Tüm cilt tipleri için uygundur. Cilt temizliğinde kullanılır. Cildi ferahlatır. Yumuşatıcı ve rahatlatıcıdır.
Havuç Tüm cilt tipi için uygundur. Cilt temizliğinde kullanılır.A, B, C, D, E vitamini içerir.
Hindistancevizi Cildi yeniden yapılandırır ve besler.
Hint yağı Cildi besler.
Jojoba A Vitamini yönünden zengindir. Her cilde uygulanabilir.
Kadife çiçeği Kuru ve hasas cilt için uygundur.
Kayısı Tüm cilt tipleri için uygundur. Özellikle yüz temizliği için idealdir. Akneleri temizler. A vitamini ve mineraller içerir.
Keten yağı Cilde canlılık ve parlaklık verir.




Kil Ölü hücreleri temizler

Lavanta Akne tedavisinde kullanılır. Yağlı ciltler için uygundur.
Limon Yağlı ciltler için uygundur. Siyah noktaların oluşmasını engeler.
Mandalina Cilt çatlaklarına iyi gelir.Gevşek cildi toparlar.
Menekşe Mikrop kırıcıdır. Hassas ciltler dikkat etmelidir.
Mısır Yağı E vitamini yönünden çok zengindir.
Neroli Yağı Kuru ve olgun ciltler için günlük bakımda kullanıla biliriz.
Papatya Hasas cilt için ideadir.Cildi yumuşatır.Akne tevisinde kullanır.Cilt kaşıntılarına iyi gelir.
Portakal Cilde canlılık verir. Kuru ve kendini salmış ciltleri besler.Cilt toniği olarak kullanılır.
Susam yağı Cildi besler. E vitamini, protein, mineral ve amino asitler içerir.
Tatlı Badem Tüm cilt tipleri için uygundur. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengindir.
Zeytinyağı Cildi besler, nemlendirir

Genç görünmenin sırları

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Diyet, egzersiz, iyi beslenme ve güneşten korunmayla birlikte doğru kozmetik seçimi de genç kalmak için etkili yöntemler arasında.Celal Bayar Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Öztürkcan, genç görünmeye ve bu doğrultuda cildi yaşlandırmada hızlandırıcı rolü bulunan dış etkenlerden korunmaya yönelik önlemleri anlattı. Yaşlanmanın fizyolojik bir süreç olduğunu belirten Prof. Dr. Öztürkcan, "Buna engel olmak imkansız. Ancak dış etkenler de yaşlanmamızda çok büyük rol oynamaktadır.


Özellikle güneş ışığı, deri yaşlanmasında en büyük etkenlerden birisidir" dedi. Prof. Dr. Öztürkcan, diyet, egzersiz, iyi beslenme ve güneşten korunmayla birlikte doğru kozmetik seçiminin, genç kalmada ve genç makyaj görünmede etkili olduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Yaş kronolojik olarak ilerliyor. Görünümde bu hasarları engelleyebilmek ise dış etkenlere karşı daha dikkatli ve duyarlı davranmakla mümkün olabilir. Bu şekilde çok daha genç görünüme sahip olabiliriz. makyaj Güneşten korunmak için özellikle yaz aylarında sabah 10.00 ile öğleden sonra 15.00 saatleri arasında mümkünse güneşe çıkmamalı, çıkmak gerekiyorsa mutlaka güneşten koruyucu kremleri kullanmalıyız."

Kozmetik ürünlerin mutlaka bir cilt uzmanı önerisiyle kullanılması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Öztürkcan, "Çünkü her cilt tipine göre değişik faktörde koruyucu kremleri tüketilmesi gerekli" dedi.

Prof. Dr. Öztürkcan, piyasada çok fazla miktarda kozmetik ürünü olduğunu, halkın hangisini kullanacağı konusunda tereddüt yaşayabileceğini belirterek doğru ürünün seçimi için bir cilt doktoruna başvurulmasının yarar sağlayacağını sözlerine ekledi

Cild bakımında yapılan doğru ve yanlışlar

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları
Günümüz kadını için cilt bakımı vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Ancak iş, öyle arkadaş tavsiyesiyle, etraftan duyduklarınızla olmuyor. İyisi mi siz yazımızı okuyup, bilgilerin doğrularını öğrenin. Vücuttaki en büyük organ cilt ve özellikle de kadınlar cilt bakımıyla son derece ilgili. Ancak bu konuda nelerin yapılması ve nelerin yapılmaması gerektiğine dair o kadar çok söylenti var ki, durumu açıklığa kavuşturalım istedik. Çoğu kadın, nasıl bir cilt bakımı uygulayacağı konusunda oldukça mantıklı fikirler öne sürse de, iş uygulamaya gelince, yapılanlar söylenenlerden farklı olabiliyor.

Yüzümü suyla yıkıyorum. Bu nedenle de toniğe ihtiyacım yok.

Yüzünüzü suyla yıkamanızda hiçbir problem yok. Hatta cildinizi bir sütle temizledikten sonra, yüzünüze bir su çarpmanızda da sakınca yok. Sorun, cildinizin yaklaşık 5.5 seviyesinde pH seviyesine sahip olması. Oysa bu oran suda, oturduğunuz bölgeye ve kullandığınız suyun sertliğine göre, 9.5 e kadar çıkabiliyor. Tonik ise, cildinizin asit seviyesini normale döndürüp, dengeyi sağladığından, su kullanarak bu dengeyi tekrar bozmuş oluyorsunuz. Piyasada satılan tonikleri daha dikkatli inceleyip kendinize uygun bir tanesini seçebilirsiniz.


Gece kremim, gündüz kremimden daha yoğun olmalı.

Bu kişisel seçeneğe bağlıdır. Bazı kadınlar gece kullandıkları ürünün, günlük olarak kullandıklarından daha ağır olmasını isterler ama aslında daha yoğun bir kreme ihtiyaç yoktur. Belki gündüz kullandığınız kremden daha farklı özelliğe sahip bir ürünü tercih edebilirsiniz, mesela sıkılaştırıcı, ya da yaşlanmayı geciktirici ürünler gibi. Ama bunları da hafif ürünlerden seçebilirsiniz. Hem böylece sanki yastığınız yüzünüze yapışacakmış gibi bir kalıt da bırakmaz.

Gündüz ve gece ürünlerim farklı olmalı.

Bu yanlış bir bilgidir. Eğer cilt probleminiz yoksa, tek yapmanız gereken bunu korumak için cilt bakımı yapmanız. Kullandığınız ürünleri de günde iki kez kullanabilirsiniz. Bazıları SPF içeren ürünleri gece kullanmak istemez ama aslında bunda problem yoktur. Diğer seçenek de SPF içermeyen bir nemlendirici kullanmak ve gündüzleri de güneşten koruyan bir ürünü de bunun üzerine sürmektir. Ama amaç az üründe çok iş başarmak, işinizi kolaylaştırmaksa, ikinci seçenek size fazla yardımcı olmayacaktır.

Gece cildime bir şey sürmezsem, cildim nefes alabilir.

Bu düşünce ağır gece kremi kullanmakla ilgi rivayete dayanır. Bazı cilt bakım uzmanlarına göre, gece cildinizi temizledikten sonra, başka bir ürün sürmezseniz, cildiniz kendi dengesini bulur. Bu noktada kendinizin nasıl hissettiği önemlidir. Cildinizi temizledikten sonra, yüzünüze bir şey sürmeniz gerektiğini hissediyorsanız, sürün. Aksi takdirde sürmeseniz de olur. Ancak şunu da unutmamak gerek ki, geceleri cildin kendini yenilemesi için uygun bir zamandır. Bu zamandan faydalanmak iyi olabilir.

Temizleyicim, göz makyajı temizlemekte de kullanılıyor. Bu nedenle ayrı bir ürün kullanmıyorum.

Eğer çok az makyaj yapıyor, ya da kullandığınız temizleyicinin makyajınızı nazikçe ve tamamen temizlediğini düşünüyorsanız, o zaman sorun yok. Bazı ürünlerin formülü, ayrıca bir göz makyajı temizleyicisi kullanımına gerek bırakmayacak şekilde hazırlanmıştır. Ama gözlerinizi tam anlamıyla temizlemek için onları iyice ovalamanız gerekiyorsa, o zaman ikinci bir ürüne ihtiyacınız var. Cilt esnek olduğunda, onu çekiştirip durduğunuzda, erken kırışıklıklara sebebiyet vermiş olursunuz.


Su, cildimi kurutuyor.

Cilt tipiniz ne olursa olsun, su aslında cilt için iyidir. Kaçınmanız gerekense, suyun cildinizde doğal olarak kurumasıdır. Bu olduğunda, su buharlaşır ve cildinizde bulunan doğal suyu da beraberinde götürür. Bu da cildinizin gerilmesine sebep olur. Yüzünüzü yıkayıp, kurular, uygun toniği kullanırsanız, sorun kalmaz.

Çok her zaman iyidir.

Cilt, bir üründen sadece belli miktarları kabul eder ve bunun fazlası buharlaşıp heba olur. Ürünün tamamı cilde nüfuz etse, gerekenden fazlasının gidebileceği bir yer yoktur. Bu da, gözeneklerin tıkanmasına ve birikimlere sebep olur. Bu nedenle ürünü az sürün. Fazlasına ihtiyacınız varsa ekleyebilirsiniz.



Göz kremi göz bölgesinin tamamına sürülmelidir.

Hiç de iyi bir fikir sayılmaz. Göz kremi, yüz kreminden çok farklıdır. Cildin içine nüfuz etmez, yüzeye yayılır. Sürdüğünğüz miktar, bir pirinç tanesinden fazla olmamalıdır. Üstelik de bu miktar, iki göz için birden kullanılan miktardır. Gündüz, sadece göz altına sürüp, gece de tüm göz çevresine sürün. Bunun nedeni, gün içerisinde göz kremini tüm göz çevresine uygulamak, farınızın yayılmasına ve ince bir çizgi halinde iz bırakmasına sebep olur. Eğer göz makyajı yapmadıysanız, o zaman tüm göz çevresine günde iki kez uygulayabilirsiniz. Ancak kullandığınız ürüne dikkat edin. Eğer tüm göz bölgesi için üretilmemiş ve test edilmemişse, şiş gözlerle uyanabilirsiniz.

Vazelin ve bebek yağı harika makyaj temizleyicilerdir.

Gerçek şu ki, oldukça etkilidirler ama onları kullanmak hiç de iyi bir fikir değildir. Petrol bazlı olduklarından suyla parçalanmazlar. Bu nedenle de göz üzerinde tabaka bırakırlar. Bu da göz makyajızın akmasına sebep olur. Bunun yerine yağlı bir göz makyaj temizleyicisi kullanın. Bunlar suyla çözüldüklerinden bu tür problemlere sebeiyet vermezler.

Vazelin ve bebek yağı harika nemlendiricilerdir.

Cevap gene hayır. Bu ürünler tuzak gibidir. Eğer cildiniz kurumaya meğilliyse, denize/havuza girmeden önce vazelin sürebilirsiniz, bu anlamda iyi bir bariyer görevi görür. Vazelin sizi sert rüzgarlardan ve soğuktan da korur ama kesinlikle nemlendiricinin üzerine sürülmelidir. Bebek yağı, bebeklerin nemli cildine sürülüp, bu nemi sabitlemek için üretilmiştir. Vazelin ya da bebek yağını nemlendirici yerine kullanırsanız, cildi bloke eder. Bunun sonucunda da cilt kendi lipitlerini ve nemini üretemez hale gelir.

Yaz mevsimi için size özel parfümler

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Yaz mevsiminde ferah hissetmeniz ve güzel kokmanız önerdiğimiz yaz parfümleri.2008 yazı için özel olarak üretilen DKNY'nin Be Charmingly Delicious ve Red Charmingly Delicious parfümleri, Delicious ailesine yeni katıldılar. Bu kokuların kalbinde belirleyici nota olan elma yatıyor. Nostaljik elma suyu şişelerinden esinlenilerek tasarlanan parfüm şişesinin boynunda bulunan elma şeklindeki şık aksesuarını cep telefonunuza takabilir, anahtarlık, kolye ya da bileklik olarak kullanabilirsiniz. Flower By Cynthia Rowley EDP Ünlü modacı Cynthia Rowley'den baharı erken karşılamanız için neşeli bir parfüm Flower By Cynthia Rowley EDP. Neşeli, rengarenk çiçeklerden oluşan buket, mor yapraklı zambak imzasını taşıyor. Ilık ağaçsı kokular ve seksi musk ile devam eden koku vanilyanınhafif dokunuşu ile tamamlanıyor. 50 ml. Siyah kozmetik çantasının etrafında pembe şeritler yer alıyor. Üzerinde geniş pembe renkli bir kurdela bulunuyor.

RAPLH LAUREN POLO BLUE WOMAN EDT 125 ML

Koku, gardenya, gül, müge, şakayık, mayıs gülü, sümbül, teber, sandal ağacı, misk, yosun, vetiver karışımından hazırlanmış. Maviler dünyasının yeni parfümlerinden Blue, rahatlık ve huzur için hoş bir seçenek sunuyor. Güneşi, denizi ve gökyüzünü vurgulayan parfüm, taze ve şık bir kokuya sahip.kadın "Hayata güvenle bakan" kadınlar için...

MISSONI COLLECTION

Missoni Acqua EDT Bayan Parfüm

Akdenizin kristal mavi sularında kadın esinlenerek yaratılmış olan parfüm, sofistike , yaşam enerjisi dolu , renkli iç güdülerine güvenen, denizi ve doğayı seven seksi kadınlara hitap ediyor.. Kokunun canlı yeşilinde sulu kavun taze greyfurt özleri , parlayan mavisinde kadife menekşe yaprakları şakayık, taze inciçiçeği ve kristal turkuvazında ise yasemin yaprakları güneşin denize yansıyan sıcaklığını hissettiriyor

Kadife gibi bir cilt için

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Cildinize uyguladığınız sabah ve akşam bakımının yanında haftada bir kez uygulayabileceğiniz bazı doğal maskeler yardımıyla da cilt bakımı yapabilirsiniz.

1 adet yumurtanın beyazını iyice çırparak kabartın. İçine bir komposto kaşığı bal ile birkaç damla bademyağı ilave edin. Bu karışımı krema haline gelinceye kadar çırpın (eğer cildiniz kuru ise badem yağını birkaç damla daha fazla katabilirsiniz). Hazırladığınız kremi sabahları yüzünüze sürüp 1-2 saat bekleyin ve daha sonra yüzünüzü ılık suyla silin (haftada bir kez uygulayabilirsiniz).

1 tane muzu soyup iyice ezin ve bunu yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü su ile yıkayın ve yumuşak bir havlu ile kurulayın ve nemlendirici krem sürün (haftada bir kez uygulayabilirsiniz).

Tüm yönleri ile saç boyama

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Kimyasal boyalar mı yoksa doğal boyalar mı, hangisini seçmeli? Saç rengini değiştirmek, beyazları gizlemek veya sadece bir ışıltı yaratmak için... En uygun saç boyası nasıl seçilir? Hangi metoda öncelik tanınmalı? Saç sağlığına zarar vermeden nasıl kullanmak lazım? Güzel günlerin şerefine saçlarınıza eğlence katın!

Kına çok popülerdir. Kınanın avantajı çivit, papatya gibi diğer doğal boyaların saç sağlığına verebileceği tehlikelerin hiçbirini bulundurmamasıdır. Kına en fazla tanınan doğal saç boyasıdır.

Hem saç boyası hem de dövme yapımında kullanılan kına; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Hindistan’da yetiştirilen bir bitkiden elde edilir. Bu bitkiden elde edilen renkler sarıdan kırmızıya kadar değişirken esmer veya turuncu tonlarından geçer. Bunlar da maun ve kumral yansımalar elde edilmesine neden olur.



Birçok doğal boya kına kullanılarak yapılır. Ancak, bu bitki fazla bir renk seçeneği sunmaz; bu nedenle bazı üreticiler kına ile çivit gibi farklı karışımlar yoluna gider.

Doğal boyalar saç telinin içine nüfuz etmez, beyaz saçı tam olarak kapatamaz. Ancak saça bir ışıltı ve dolgunluk kazandırır. Dolayısıyla saça bakım yapmaları nedeniyle avantajlıdır. Eğer saçınızı boyamak değil de sadece kuvvetlendirmek istiyorsanız nötr kına uygulayın: boya maddelerinden arınmış kına saçınızı boyamaz.

Doğal boyaların özelliği, sentez ile elde edilmiş boyalarınkine oranla çok daha ufak olan molekülleridir. Bu özellik onların saç telinin tümüne ve özellikle saç telini oluşturan kabuğa nüfuz etmelerini sağlar. Böylece direkt boyaların yaptığı gibi saç renginin geneliyle bütünleşirler.

Doğal boyalar şampuanlamayla yok olur. Düzenli olarak kullanılırsa yoğunlukları artar; çünkü saçta halen var olan boyanın üzerine tutunurlar. Böylece doğal boyalar, saçın genel bütünlüğünü bozmadan saç renginin sabit tutulabilmesi açısından yararlıdır.

Kimyasal boyalara oranla daha uzun bir bekleme süresiyle uygulanmalıdırlar. Bu süre genellikle bir saat olmasına rağmen, her şey saçınızın doğal rengi ve kalitesine bağlı olarak dikkatle uygulanmalıdır. Örneğin açık renk saçta “havuç turuncusu” gibi bir sonuç istenmiyorsa, uygulama süresi kısa tutulmalıdır.

Doğal boyayla boyanmış bir saça kimyasal boya uygulandığında, kutuda belirtilen süreden daha uzun bir uygulama süresine ihtiyaç vardır. Kimyasal bazlı boyanın kuvvetlenen saça nüfuz etmesi ve bunu aşması daha uzun süre tutar. Beklenen neticeyi almak bazen birkaç denemeyle mümkün olur.

Kaynak: www.vekozmetik.com

Saç dökülmesi

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Saç dökülmesi yaygın ve sık görülen bir sağlık sorunudur. Yaşamınızın herhangi bir döneminde bu sorunu siz de yaşayabilirsiniz.

Araştırmalar, saç dökülmesinin kadınlarda da görüldüğünü, 20 yaşın üzerindeki her kadının, yaşamının herhangi bir döneminde saç dökülmesi nedeniyle tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu gösteriyor. Son yıllarda tıbbi küf olarak tanımlanan özel bir küfün ise özellikle kadınlarda sık görülen hormonal olmayan saç dökülmelerinde son derece etkin bir tedavi aracı olduğunu gösteren güvenilir çalışmalar var.



Saçın esas maddesi keratin’dir. Saçlarınızı beslemek, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak istiyorsanız bir kuralı hiç unutmamalısınız: Saç sadece kökünden beslenir. Saçlarınızı daha iyi beslemek için işe, doğru ve dengeli bir beslenme planı yaparak başlamalısınız. Dışarıdan yapacağınız çabalardan sonuç alamazsınız. Saç bakımı ürünleri saçın yıpranmış görüntüsünde kısa süreli değişmeler dışında pek yarar sağlamazlar. Bu ürünlerle saçlarınızı daha temiz ve bakımlı tutabilir, dış etkilerin oluşturduğu yıpranmanın sonuçlarını bir süre gizleyebilirsiniz. Saç bakım ürünleri ile saçınıza sadece bir dış bakım sağlayabilirsiniz. Bir kez daha hatırlatalım: Saçınız için gerekli olan besin unsurları saça sadece kan yolu ile ulaşabilirler. Saçınız için gerekli besin unsurlarını ağız yolu ile doğal besinler veya besin destekleri ile alabilirsiniz.

Saç dökülmelerinin hormonal, metabolik, mikrobik pek çok sebepleri var. Sorunun kaynağını araştırın. Demir, çinko veya başka bir besin unsurunun yetersiz alımı ile ilişkili olup olmadığını öğrenin. Yanlış planlanmış dengesiz ve çok düşük kalorili diyetlerin de saçınızı dökebileceğini unutmayın.

Sorunu, saçlarınızın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve proteinlerin ona yalnızca kan dolaşımı ile ulaşabileceğini unutmadan çözmeyi deneyin.

Saç dökülmeniz beslenmenize ilişkin sorunlardan kaynaklanıyorsa, kalsiyum, çinko, selenyum gibi minerallerin, p-aminobenzoik asit, keratin, sistin ve tiamin gibi besin unsurlarını ihtiva eden bazı hazır ürünlerin veya besinlerin ağız yoluyla alımı halinde yardımcı olabileceklerinden şüphe etmeyin!

Bir hatırlatma

Son yıllarda tıbbi küf olarak tanımlanan özel bir küfün özellikle kadınlarda sık görülen hormonal olmayan saç dökülmelerinde son derece etkin bir tedavi aracı olduğunu gösteren güvenilir çalışmalar var. Bu küf, ilk kez 1970’li yıllarda Almanya’da kullanıma verildi. Tıbbi küfün tiamin, keratin ve sistin ile birlikte kullanımının daha etkili olduğunu ise 1990 sonrasında yapılan yeni ve güvenilir çalışmalar gösterdi.

Saç dökülmesini durdurmak, saç hasarını önlemek istiyorsanız çözümün dıştan değil içten geldiğini unutmayın. Önce doğru ve dengeli bir beslenme planı yapın, stresten, üzüntüden, uykusuzluktan uzak bir yaşam planı yapın. Gerektiğinde bir uzman danışmanlığı alarak yukarıda belirtilen besin unsurlarını bir arada içeren yeni ve etkili ürünlerden yararlanın.

Saç kaybını artıran etkenler

Tükenmişlik durumu, stres

Ateş, enfeksiyonlar

Tiroid bozukluğu gibi bazı hormonel ve metabolik hastalıklar (Tiroid bezi tembelliği)

Kansızlık

Mevsimsel dökülmeler

Hamilelik ve emzirme dönemleri

Beslenme bozuklukları, bilinçsiz ve ağır sık tekrarlanan diyet rejimleri, alkol bağımlılığı

Kanser tedavileri gibi ilaçların kullanımı

Zehirlenmeler

Radyasyon

Gerçekler ve rakamalar

Saç sayısı: Her insanda 100.000 - 150.000

Saç yoğunluğu: 200/cm²

Çapı: 0.1 mm

Her bir saç telinin aylık uzama miktarı: 1 cm

Bir günde toplam saç uzaması: 20-30 m

Günde kaybedilen toplam saç sayısı: 50-100

kaynak: Hürriyet / Osman Müftüoğlu

Saç Bakımı için doğal yöntemler

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Hepiniz uzun ve sağlıklı bir saça sahip olmak için onu sürekli kestirmeniz gerektiğini duyarsınız. Aslında sürekli saçınızı kestirmek sadece onun daha kısa olmasını sağlar. Sağlıklı olması ile hiçbir ilgisi yoktur.

Saç uzunluğu kafanızın şekli ve genişliği ile orantılıdır ve yeni teknolojilerle bile bunu değiştirmenize olanak yoktur. Sağlıklı ya da sağlıksız saç yoktur. Saçımız aslında ölüdür. Ölü olmasaydı kesildiğinde canımız yanmazmıydı? Eğer saçlarınızın ucu kırılmamışsa ya da boyama yüzünden hasar görmemişse onu sürekli kestirip sağlıklı ve uzun yapmaya çalışmak yanlış bir şey. Sadece stil değişikliği düşünenler için sık saç kestirilmesi önerilebilir. Saçınızın sağlıklı olması için yapabilecekleriniz: - Günlük olarak pahalı olmayan bir Vitamin (One-A-Day) alın. - Saçınızı fazla taramayın. Sadece gerektiğinde şekil vermek için tarayın. - Kaliteli bir tarak ya da fırça kullanın. Keskin metal ya da plastik uçlar saçlarınızın uçlarının kırılmasına neden olur.



- Kaliteli saç ürünleri kullanın. Çoğu alışveriş merkezlerinde satılan şampuan ve saç ürünleri aslında birçok kötü kimyasal maddeyi içlerinde bulunduruyor. Mesela 'ammonium laurel sulfate' , ya da silikon içeren ürünler saçınızı kurutarak daha kolay kırılmasına neden olabiliyor. İçlerinde birçok koruyucu madde bulunduğunu iddia eden bu ürünler saçınız için aslında en büyük tehlikeyi oluşturuyor. - Saçınızı sıkı bantlarla toplamayın. Bırakın rahat kalsın. Bu tür toplama şekilleri de kırılmalara neden oluyor.

Sıcak yağ tedavisi

Kurumuş ve yıpranmış saçları en iyi canlandırma yöntemi zeytinyağı tedavisidir. Saçlarınıza parlaklık vermek ve beslemek için 2 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. Bunu yavaş yavaş tüm saç derinize yedirin. Sıcak suda ıslattığınız bir havluyu sıktıktan sonra bir türban gibi başınıza sarın. Havlu soğurken bu işlemi iki veya üç defa tekrarlayarak, başın yağı iyice emmesini sağlayın. Sonra saçlarınızı yıkayarak, iyice durulayın. Bu bakım türü, özellikle çabuk kırılan saçlar için çok yararlıdır.

Hintyağı tedavisi

Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya batırırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve bal tedavisi

Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derisinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Protein tedavisi

Yumurta ile yapılacak protein tedavisi hemen hemen her tür saç için uygundur. İki yumurtayı çırpın ve içine yavaş yavaş bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı sirke (mümkünse elma sirkesi) ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Saçlarınızı iyice duruladıktan sonra saçlarınızın çok kısa sürede canlandığını fark edeceksiniz.

Kakao yağı tedavisi

Koyu renk saçlı kişilerin uygulayabileceği bir başka bakım yöntemi ise aşağıda anlatılan bu karışımdır. İçinde su kaynayan genişçe bir tencerenin içine daha küçük bir kabı oturtun. Yarım çay fincanı ayçiçeği yağını, 1 çorba kaşığı kakao yağını, 1 çorba kaşığı susuz lanolini bu ikinci kabın içinde eritin. Bütün bu yağlar eriyince, kabı kaynar suyun içinden alın ve karışımı iyice çırpın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı kadarını alarak buna 1 çorba kaşığı su katın, iyice karıştırın. Bu sıvıyı ovarak başınıza sürün ve bu durumda 15 dakika ile yarım saat arasında bekleyin. Ardından saçınızı yıkayıp durulayın. Bu tedavi koyu renk saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir.

Kaynak: Kanal D

Evde Adım Adım Cilt Bakımı

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Evde basit bir maske hazırlamak kolaydır. İzlemeniz gereken üç adım vardır: temizle, bakım yap ve nemlendir. Bunlara ek olarak maske yapmak, buhar banyosu yapılabilir. İzlemeniz gereken adımlar ve birkaç öneriyi aşağıda bulacaksınız. Cildi temizlemeden önce buhar banyosu yapmak faydalıdır: cildi temizliğe hazırlamak ve gözenekleri açmak için buhar banyosu iyi bir yoldur. Bunun için sıcak su ile karıştırılmış bitki özlerine bir havluyu batırmak, sıkmak ve yüz ile boynunuza uygulamak yeterlidir. Bu adımı birkaç kere tekrarlayabilirsiniz.

Cildinizi el yapımı hafif bir temizleyici ile temizleyebilirsiniz: Gül özlü bir temizleyici bu işlem için idealdir. Parmak uçları ile oval ve yukarı doğru yapılacak hareketler ile cildi temizleyebilir ve rahatlatabilirsiniz. Ilık su ile kalan temizleyici alabilirsiniz. Özellikle yoğun makyaj yapıyorsanız bu işlemi her makyaj temizleme adımında tekrarlamanızda fayda vardır.

Temizledikten sonra cildi güçlendirmekte fayda vardır: cildinizi dengeli bir biçimde güçlendirecek içerikler kullanmak önemlidir. Bitki özleri ve diğer doğal özleri içeren maddeleri bir pamuk yardımıyla cildinize sürebilir, cildinizi daha güçlü hale getirebilirsiniz.

Aromatik yağlar ile cildinizi nemlendirin: aromatik yağlar hem cildi besler hem de nemlendirir. Cildin yağlı kısımlarına daha az olmak üzere bu yağları yumuşak hareketler ile tene uygulamak nemlendirmek ve bakım adına önemlidir.

Maske uygulaması istiyorsanız: tüm bu adımlardan sonra daha yoğun bir bakım için maske uygulamak istiyorsanız aşağıda maske tariflerini bulabilirsiniz.

Gece Kremleri

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Gece kullandığımız kremler cildimiz için çok önemlidir. Çünkü cildimizi yıpratan en olumsuz etkenlerden biri cildi kurumasıdır.
Özellikle geceleri saat 1 ile 3 arasında cildimiz çok daha fazla kurur. Bu yüzden gece sürülen kremlerin diğerlerinden daha etkili ve tedavi edici olması gereklidir.

Biz nasıl uyurken dinleniyorsak cildimizde uyuduğumuzda dinleniyor. Bu yüzden gece kullandığımız kremler daha yararlıdır. Bu kremler gece uyurken cildimizin günün hava gibi zararlı etkilerinden etkilenmemesini ve faydalı etkilerinin daha çabuk olmasını ve sivilce, kırışıklık, leke gibi cildi tehdit eden sorunların geceleri daha çabuk iyileşmesini sağlar.

İşte bu sebeplerden dolayı geceleri kullandığımız ve önemsiz gibi görünen gece kremlerini seçerken çok dikkatli olmamız ve tedavi edici özelliği olan ürünleri tercih etmemiz gerekiyor.

Kırışık Cilt İçin Melisa (Oğulotu)

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Cilt kırışıklıkları bayanların korkulu rüyasıdır. İyi bir cilt bakımı ve evinize hazırladığınız doğal karışımlarla bu kabustan kurtulabilirsiniz. Melisa cildin parlak kırışıksız ve duru bir görünümde olmasını sağlayabilecek mükemmel bitkidir.Halk arasında Oğulotu olarak da bilinir.



Melisa çiçeğinin hem yaprakları hem de tomurcukları madensel tuzlar ve yağlar, içerdiğinden cilt tazelenmesini ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. Evinizde uygulayabileceğiniz bu harika bitki ile yapılan buhar banyosu ve tonik sayesinde kırışıkların büyük ölçüde azaldığını göreceksiniz.

Melisalı Buhar Banyosu
Bir kaba yaklaşık bir litre su koyun. İçine bir avuç dolusu melisa çiçeği atarak kaynatın. Suyun buharına yüzünüzü tutarak buhar banyosu yapın. Bu işlemi 10 dakika boyunca yapın. Daha sonra aşağıdaki şekilde hazırlayacağınız yüz toniği ile cildinizi silin.

Melisalı Cilt Bakım Toniği
Bir kabın içine bir su bardağı kaynar suyun içine bir avuç melisa koyun. Ağzını kapatarak 5 dakika kaynattıktan sonra 20 dakika dinlenmeye bırakın ve süzün. Hazırladığınız bu toniğe bolca batıracağınız pamukla cildinizi hafifçe bastırarak silin.

Doğal Güzellik Sırları

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Yüzdeki gözeneklere dolan kirleri ve makyaji temizlenin en kolay ve ucuz yolu, evde dogal malzemelerden hazirlayacaginiz karisimlardir. Temizleme sütünü parmaklarinizla ve yuvarlak hareketlerle sürün.

Malzeme:
1 salatalik, 1 su bardagi süt Uygulama: Salataligi rendeleyip, 1 su bardagi sütte kaynatin ve süzün. Her gün, sabah ve aksam bu karisimla cildinizi silin.

TEMIZLEME TONIGI
Tonik, ciltte kalmis kir, yag ve temizleyici kalintilarini temizler ve cildi tazeler. Temizleyicinin ardindan sürülür.

Asagidaki tariflerle hazirladiginiz tonikten birkaç damla pamuga damlatip, silmeden, tamponlayarak cildinize uygulayin. Toniklemeden sonra yüzünüze maden suyu püskürtün ve kagit mendille tamponlayarak kurutun. Sonraki asama nemlendirme olacak.

KARMA CILTLER IÇIN
Malzeme:
Lavanta, melisa, papatya, hatmi çiçegi, yarim fincan saf alkol, içme suyu

NEMLENDIRICI
Nemlendirme, çevrenin yol açtigi buharlasma etkilerinin önlenmesine yardimci olur. Nemlendirici cildi düzgünlestirir, dolgunlastirir, gözenekleri kapatarak makyaj için iyi bir zemin hazirlar.

Uygulama:
Kaynamis suyun içine birer tutam lavanta, melisa, papatya ve hatmi çiçegi atin, 15-20 dakika demlendirip süzün. Saf alkol ekleyin. (Hazirlanan karisim, kapali bir sisede buzdolabinda saklayin)

HASSAS CILTLER IÇIN
Malzeme:
Biberiye, gül suyu Uygulama: Bir çorba kasigi biberiyeyi, 300 ml. gül suyuna karistirarak karanlik bir yerde saklayin. Bununla her aksam cildinizi temizleyin.

KIRISIKLIKLAR IÇIN
Malzeme:
Yarim litre ilik su, 1 tatli kasigi karbonat Uygulama: Su ve karbonati karistirin. Pamukla, cildinize uygulayin.

Malzeme:
Havuç, zeytinyagi, limon Uygulama: Havucu rendeleyin. Içine zeytinyagi ve limon suyu ilave edip, yiyin. Bu karisim vücut için çok faydalidir. Bagirsaklari düzene sokar ve cilde nem saglar.

PEELING
Cildi ölü hücrelerden, biriken yaglardan ve siyah noktalardan arindirmak için, derin bir temizlik yapmalisiniz. Bunu peeling, buhar banyosu veya maskelerle gerçeklestirebilirsiniz. Iste evde yapabileceginiz basit peeling tarifleri:

Malzeme:
1 kahve fincani yulaf ezmesi, 2.5 çay kasigi bal, 1 tatli kasigi elma sirkesi, yarim tatli kasigi sicak su Uygulama: Malzemeleri karistirin ve cilde uygulayin. 15 dakika bekleyin ve yumusak, nemli bir bezle ovarak çikarin. Bol su ile yikayin.

SIVILCEDEN KURTULMAK IÇIN
Sivilceler her yasta birçok insana sorun yaratir. Sivilceleri yok ederek daha saglikli ve güzel bir cilde kavusmanin en güzel yolu yine dogadan geçiyor. Sivilceleri yok etmek için beraber bu basit formülü hazirlayalayabilirsiniz.

Malzeme:
100 gram alkol, 6 adet aspirin Uygulama: Aspirini ezin ve alkolle karistirip 3 gün bekletin. Bu karisimla cildinizi her gün silin.

LEKELERI YOK ETMEK IÇIN
Malzeme:
1 çay kasigi amonyak, 1 çay kasigi peridrol, 1 çay kasigi saf su, 1 çay kasigi sabun

Uygulama:
Kullanilmamis bir sabunu rendeleyin ve diger malzemelerle karistirin. Cildin hassasliginin ölçülmesi için önce elinizin üzerine deneyin, sonra lekelerin üzerinde bekletip, bol su ile yikayin. Bu karisim haftada bir kez uygulanabilir. Disari çikarken günesten koruyucu ürünler kullanmaya dikkat edin.

ÇILLERINDEN KURTULMAK ISTEYENLERE
Malzeme:
Keten tohumu Uygulama: Keten tohumunu kaynatin, suyu ile cilde masaj yaparak çillere ve lekelere maske olarak uygulayin.

Bütün bu bakim ürünlerinin yanisira bunlari da ihmal etmeyin.
Cildinizi günesten koruyun: Günesin zararli etkilerinden korunmak için her gün koruyucu krem kullanmali.

Cildinizi asiri sicak ve asiri soguktan koruyun: Sicak ve soguk havalarda cilt nemini kaybeder. Özellikle kisin cilt tipiniz için uygun nemlendiricileri mutlaka uygulayin.

Sigara içmeyin: Sigara cildin ihtiyaci olan oksijeni azaltir ve cildin yenilenmesini engeller. Cilde solgun görünüm verir.

Cildinizi derinlemesine temizleyin: Bazi yasi ilerlemis bayanlar cildi kurutacagi ve kirisikliklari artiracagi düsüncesiyle cilt temizligi yapmaktan kaçinir. Pamukla uygulayacaginiz bir temizleyici kremin, birkaç dakika cildin üstünde kaldiktan sonra bol suyla yikanmasi yeterli olur.

Gençlere cilt bakımı önerileri

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları
Genç yaşlarda cilt bakımının önemi adet dönemiyle başlar. Zira hormonal değişimle beraber cildin yapısı değişime uğrar. Bu hormonal değişim sonucu ciltte bir dizi problemler başlar. Örneğin sivilcelenme, akne, siyah nokta, aşırı kuruluk veya aşırı yağlanma gibi.

Bu yaşların başlaması ile birlikte düzenli bir cilt bakımı ve kozmetik malzemelerin kullanımı çok önemlidir. Böylece ileride oluşabilecek sorunların şimdiden giderilmesi sağlanır, cildin pürüzsüz ve zinde kalması garantilenir.

Gençlerin uyması gereken öneriler:
1. Sabun kullanma alışkanlığını bırakmak gerekir. Zira dünyanın en iyi sabunu bile olsa sabunun kurutucu etkisi vardır ve kurutması cildin dıştan gelen tehlikeli mikroplara karşı savunmasız kalmasına neden olur.

2. Sabun yerine temizleme sütü ve toniği bu yaş grubu için en idealidir. Çoğu genç kız alışkanlık ve yanlış bilgilendirme sonucu temizleme sütü yerine tonik kullanmaktadır. Temizleme sütleri üst deride ve bir alt katmanda birikmiş kirlerin, deri yolu ile atılmış ifrazatların gidermesini sağlar. Bunu cildi tahriş etmeden yapar. Tonik ise sütün kalıntılarını alır, gözeneklerin tekrar büzülmesini ve derinin bir sonraki işleme (krem sürmeye) hazır ve emici olmasını sağlar. Temizleme etkisi süt gibi değildir.

3. Sabah ve akşam nemlendirici kullanılması önerilir. Derinin siyah nokta yapma alışkanlığı varsa ve gözenekleri büyük ise gözenek sıkışaştırıcı kullanılması tavsiye edilir.

4. Haftada bir derin temizleme ve peeling yapılmalı. Böylece ciltte aşırı ölü hücre ve kirin birikmesi engellenir, cilt nefes alır. Eğer cilt aşırı yağlı ise haftada iki defa peeling yapılması önerilir.

5. Akneli ve sivilceli deriler ise özel bir itina ile temizlenip tedavi edilmelidir. Kesinlikle ihmal edilmemeli. İlk devrelerinde müdahale şarttır. Öncelikle sivilcelenmenin gerçek nedeni tespit edilmeli ve tedavi buna göre yapılmalıdır. Çoğunlukla ana nedenler cildin mikrop alması, yanlış beslenme, hormonal dengesizlikler, yemek alerjisi, güneş alerjisi, ciltteki faydalı vitaminlerinin eksilmesi ve strestir. Bu nedenler çoğunlukla kombine halinde veya tek başına olabilir, ama genelde bazıları direkt sebep iken diğerleri uyarıcıdır.

Akne ve sivilce erkeklerde de aynı nedenlere bağlı olarak oluşur.

Genç yaşlarda uyulması gereken hususlar:
1. Sabun ve uyarıcı cins kozmetik malzemeleri kullanılmamalı. Traş losyonu da dahil. Bunların yerine temizleme jelleri veya kremleri kullanılmalı.

2. Sivilcelenme sorunu meydana geldiği andan itibaren dikkatle tedavi edilmeli. Aksi takdirde fark edilmeden çoğalacak ve iyileştirilmesi zorlaşacaktır. Bunun için kesinlikle uzman bir kişinin önerisine dikkatlice uyulmalı.

3. Bugünün teknolojisi kozmetik ve dermotolojik alanda kesin sonuç veren tedaviler sunmaktadir. En son teknoloji aha asiti “alfa hidroksi asit” ve glikolik asit tedavileri yapılmaktadır. Uzman bir kişi tarafından bu tedaviler sürdürülmeli ve evde aynı hafifletilmiş malzemelerle devam edilmeli.

4. Beslenme dışardan yapılan tedaviler kadar önemlidir. Belirli vitamin, mineral ve oligo elementlerle takviye şarttır. Bu iş için hem iyi bir diyet, hem de bitkisel olarak hazırlanmış ilaçlar kullanılması tavsiye edilir.

5. Deri ufak tefek sorunlar (örneğin sivilce, siyah nokta veya yağlanma) yapıyorsa el sürmemeye özen gösterilmeli. Unutulmaması gerekir ki bu yaşlarda derinize yapılabilecek doğru veya yanlış tedaviler ileride cildinizi pürüzsüz ve canlı kalmasının başlıca temelidir. Çoğunlukla gençlerde bu tür sorunlara müdahaleleri yanlıştır.

Sürekli siyah nokta ve sivilce sıkılmaya gidilir ve üzerine kapatıcı malzeme kullanılır. İşte bu işlem derinin yıpranmasına neden olur. Siyah noktalar bile çok özel maskeler ile tahriş yaratmadan temizlenebilir. Halbuki sıkma metodu ile hücrenin yapısı tekrar düzelmeyecek şekilde bozulabilir ve ileride lekeli ve açık gözenekli kalmasına neden olur. Özellikle bu tür sorunlar sıkma metodu ile tedavi edildiğinde güneşin ve kimyasal değişimlere maruz kalması ile deride pigment ve leke atar ve lekeler kalıcılaşır.

6. Yağlı derilerde genelde riboflavin b2 vitaminin eksikliği ile meydana gelebilir. Onun için bol bol süt tüketilmeli, karaciğer kullanılmalıdır. Ayrıca kimi durumlarda hayvansal gıda alerji etkisi yaratabilir. Bu tespit edilirse, en az 1 ay kırmızı et yenilmemeli.

7. Sokağa çıkıldığında nemlendirici kullanmak gerekir. Zira bugünün hava şartları koruyucu malzmelerin kullanılmasını gerektirmektedir (kir, sigara, egsoz dumanı vs). Sabah akşam yüzü temizlemek şarttır. Genç kızlarda yanlış ve ucuz kozmetik ürünleri bu tür sorunların oluşmasına yol açmaktadır.

Botoxla Cilt Gençleştirme

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Son yıllarda “anti-aging” olarak bilinen yaşlanma karşıtı tedavilerden sıkça bahsedilir oldu. Dolgular, botoxlar, lazer uygulamaları gibi… Bu bilgi yoğunluğu içerisinde kafamızın biraz karışması son derece normal. En sık karşılaştığımız soru ise BOTOX mu ? DOLGU mu ?

Acaba benim için hangi tedavi uygun diye merak ediyorsanız Kozmed Lazer Merkezleri Dr Nermin Güner Şimşek cevabını şöyle açıklıyor;

"Yaşın ilerlemesi, kolajen sentezinin yavaşlaması sonucu cildin nem tutma kapasitesi azalır. Çevresel faktörler ve uzun süreli güneş ışığına maruz kalma gibi birçok neden cildimizde kırışmalara, hacimsel kayıplara yol açar. Bu durum kendini form bozuklukları ve çöküntüler olarak gösterir. Kırışıklıklar ve hacim kayıplarının en iyi çözümü, dolgu maddelerinin cilt altı dokulara yerleştirilerek bu kayıpların telafi edilmesidir.

Mimik kaslarının aşırı çalışmasına bağlı olarak da, yüzümüzün bazı bölgelerinde özellikle kaş arası ve göz kenarlarında (kaz ayakları) zamanla belirginleşen dinamik kırışıklıklar gözlenir. Konuşurken kaş çatma en sık kullanılan mimik ifadelerden biridir. Bu da zaman içerisinde bölge kaslarının aşırı güçlenmesine ve yüzde sert bir ifade oluşmasına neden olur.

Kaş arasındaki kırışıklıklar bize kızgın olmasak da sert ve kızgın bir ifade verirken göz kenarlarındaki kırışıklıklar ise gülümsediğimizde ortaya çıkarak bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösterir. Bu kırışıklıklar henüz derinleşmeden ve yerleşmeden yapılacak botox uygulaması en iyi müdahale olacaktır.

Eğer yüzümüzdeki kırışıklıklar dinamik ise yani mimik ifadelerle belirginleşiyor ise botox uygulaması, eğer hacim kayıplarının neden olduğu form bozuklukları varsa dolgu uygulamaları, her iki problem de mevcut ise iki uygulama birlikte yapılabilir.

Bu sayede cilt daha dolgun ve daha genç bir görünüme kavuşacaktır.

Cilt Çatlakları

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları
Çatlaklar, cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluşuyor. Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü, küçüklü bu çizikler zamanla sedefli beyaz bir renge dönüşüyor. En çok, karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlakların oluşumuna önemli kilo değişimleri, hamilelik gibi durumlar neden oluyor

Peki, neden her hamile kadında ya da her kilo alıp vermiş kadında görülmüyor? İşte bu konuda pek eşit değiliz. Cilt yapımız oluşum olasılığında çok etkili; kimi ciltler diğerlerine göre daha dayanıksız olabiliyor. Örneğin, çok açık renkli ciltler çatlak oluşumuna daha yatkın. Ne yazık ki, oluşan çatlakları yok edecek mucize bir reçete yok; kalıcılar. Ama, oluşumlarını ısrarlı bir bakımla engellemek mümkün.

Cildinizi her gün bir kremle nemlendirin. Kremler hem çatlamaya karşı cilde gereksinim duyduğu suyu verecek hem de cildin esneme kapasitesini artıracaktır.

Bol bol su için.

A, E ve C vitaminleri yönünden zengin yiyeceklerle beslenin.

Spor yapın.

Kısa süreler içinde kilo alıp vermemeye çalışın.

Hamileyseniz, kilonuzu doktorunuzun önerdiği sınırlar içinde tutmaya özen gösterin.

Naturel Bitki Yağları

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Zeytinyağı Naturel Yağı
Saç ve cildi besler. Saç diplerini besler. Damar sertliğini giderici etkisi vardır. Bağırsakları çalıştırır. Cildi canlandırır. Ayrıca adale ağrılarını dindirir. Cilde ve saç diplerine masaj olarak parmak uçlanyla uygulanır.

Zambak Naturel Yağı
Vücuttaki ağrıları dindirir. Romatizma ağrılarına iyi gelir. Selülit tedavisinde kullanılır. Aynı zamanda parfüm yapımında da kullanılır. Vücuda masaj yapılarak uygulanır.

Vanilya Naturel Yağı
Mideyi uyarıcı ve aynı zamanda cinse! gücü arttı­rıcı etkisi vardır. Bu etkileri merkezi sinir sistemini uyarması sonucu meydana gelir. Bir fincan suya, 5 damla damlatılarak günde 3 defa içilir.

Tatlı Elma Naturel Yağı
Kuru ve çatlak ciltlere ve aynı zamanda yağlı, sivilceli cildin bakımında da uygulanır. Saçlara yu­muşaklık ve parlaklık verir. Cilde ve saçlara masaj olarak uygulanır.

Tatlı Badem Naturel Yağı
Kuru ve çatlak ciltler üzerinde olumlu etkileri olur. Pürüzleri giderir. Ayrıca saçları besler ve dökülmesini önler. Kabızlığı giderir. Özellikle hassas ve kuru ciltlere uygulandığı gibi her cilde de uygulanabilir. Saç diplerine masaj olarak uygulanır. Kabızlık için günde 1 çay kaşığı içilir. Cilde masaj olarak uygulanır.

Susam Naturel Yağı
Kuru ciltler, kirpik, kaş ve saçlar için rahatlıkla kullanıhr. Şeker hastalığında kullanılır. Yanıkları iyi­leştirici özelliği vardır. Her türlü cilt için kullanılır. Romatizma ve selülit tedavisinde kullanılır. Ayrıca saç kırılmasını önler. Sabahları aç kamına bir çay kaşığı içilir. Cilde ve saça masaj yapılarak da uygulanır.

Doğal Peelingler

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Bir tatlı kaşığı yulaf ezmesi veya mısır ununu bir tatlı kaşığı yoğurt ile iyice karıştırın. Yüzünüze buhar banyosu yaptıktan veya banyodan çıktıktan sonra temiz cilt üzerine hazırladığınız peelingi bir iki dakika ovarak sürün. Daha sonra cildinizi ılık su ile durulayıp uygun bir nemlendirici ile nemlendirin. Bu peeling diğer cilt tipleri için de uygun ve etkilidir.

Bir çorba kaşığı çekilmiş badem, bir çorba kaşığı yulaf unu, bir çorba kaşığı ince ince rendelenmiş limon kabuğunu iyice karıştırın. Daha sonra bu karışımdan avucunuzun içine bir miktar alın ve hafif yumuşayacak kadar su damlatıp temizlenmiş cildinize yavaş yavaş masaj yaparak yedirin. 2-3 dakika kadar bu işleme devam ettikten sonra cildinizi ılık su ile durulayın.

Yağlı Cilt İçin Doğal Peelingler
Biraz bira mayasını çok az miktarda su ile karıştırıp hamur haline getirin ve bu karışımı yüzünüze uygulayın. Soyucu etkisi ile cildinizin gözeneklerini derinlemesine temizler ve uyarır. Aynı zamanda cildinizin ihtiyacı olan protein ve vitaminleri sağlar.

Biraz balı hafifçe ısıtıp yüzünüze masaj yaparak yedirin. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayın. Bal hem mikrop öldürücü etkisi sayesinde cildinizin gözeneklerini temizler hem de cilde gerginlik verir. Arzu ederseniz balın içine biraz buğday özü de katabilirsiniz. Yağlı ciltlere oldukça faydalıdır.

Kuru Cilt İçin Doğal Peeling
Bir katlı kaşığı mısır ununun içine bir tatlı kaşığı yoğurt katarak iyice karıştırın ve yavaş bir şekilde masaj yaparak temizlenmiş cilde yedirin. Birkaç dakika cildinizi bu şekilde ovduktan sonra ılık su ile durulayın ve uygun bir nemlendirici ile nemlendirin.

Normal Cilt İçin Doğal Peeling
Bir tatlı kaşığı yulaf ezmesi veya mısır ununu bir tatlı kaşığı yoğurt ile iyice karıştırın. Yüzünüze buhar banyosu yaptıktan veya banyodan çıktıktan sonra temiz cilt üzerine hazırladığınız peelingi bir iki dakika ovarak sürün. Daha sonra cildinizi ılık su ile durulayıp uygun bir nemlendirici ile nemlendirin. Bu peeling diğer cilt tipleri için de uygun ve etkilidir.

Cilt Bakımında Nelere Dikkat Etmeliyiz

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları
Cilt Bakımında Nelere Dikkat Etmeliyiz
Bir çoğumuz güzelliğimiz ile ilgili ufak tefek hatalar yapmışızdır? Hatta en kusursuz cilde sahip olduğunu düşündüğümüz insanlar bile bazen sivilceleri ile uğraştıklarını söyler ya da makyajlarını temizlemeden yattıklarından bahsederler. Bu küçük hatalar çoğu zaman kısa vadede pek rahatsızlık vermez fakat uzun süre tekrarlanırlarsa etkilerini yüzünüzde görmeniz kaçınılmaz olur. İşte genellikle yapılan hatalar:

1. Hata

Yüzünüzdeki sivilceyi fark ettiğinizde kendinizi tutamıyor ve sıkıyorsunuz.

Zararı: Dermatologlar hep bundan bahseder; sivilceleri patlatmak uzun vadede daha büyük sıkıntılara ve izlere yol açar. Sivilcenizi sıktığınızda, gözeneği tıkayan her ne ise dışarı çıkar ama büyük kısmı içerde, cildin altında kalır. Ama nedense her seferinde yine de sivilcenizi sıkmak, çirkin bir soruna güzel bir çözüm gibi gelir.

Yönteminizi değiştirin: Bunu yine de yapacaksanız, en azından doğru yöntemle yapın. Öncelikle sivilce ve siyah noktalar için özel tasarlanan metal çubuklardan birini alın. Aleti ve sivilceyi alkol ile silin. Ardından çıkıntıyı yumuşatmak için ılık bir kompres uygulayın (ıslak bir bez gibi). En sonunda çıkarıcı aletin deliği ile sivilceyi aynı hizaya getirin ve tam aşağıya doğru ittirin. Bu yöntemi sadece ucu görünen sivilceler ve siyah noktalarda kullanın. Derin kistlerde kullanmanız onları daha kötü hale getirecektir. Ama her zaman için en iyisi, bir dermatoloğa gidin ve o büyük sivilceyi uzmanın ellerine bırakın; bu sayede bir kaç saat içinde kaybolabilirler. Bir başka sivilceyle savaş yöntemi de yeni bir cihaz. Zeno adındaki bu cihaz pille çalışıyor ve ısı terapisi yöntemi ile sivilcedeki bakteri faaliyetini bitirip, beyaz uçlu sivilceye dönüşmesini engelliyor.

2. Hata

Bacaklarınızı tıraş ederken tıraş kremi yerine, sabun ya da vücut şampuanı kullanıyorsunuz.

Zararı: Tıraş jelleri ya da kremleri, jilete üstünde kayabileceği pürüzsüz bir yüzey sağlayarak cildin kızarmasını ve minik kesikler oluşmasını engeller. Pek çok sabunun etiketinde ‘nemlendiricidir’ yazmasına rağmen, sabunlar cildi tıraş esnasında korumazlar bu yüzden de tıraş sonrasında bacaklarınız pul pul görünebilir.

Yönteminizi değiştirin: Mutlaka kadınlara özel bir tıraş kremi kullanın ama sakın bir erkek tıraş kremi kullanmayın. Kadın traş kremleri cildi dinlendiren ve nemlendirmeye yardımcı olup cildi pullanma ve yara bereye karşı koruyan bitkisel özler içerir. Örneğin bir sonraki traşınızda cildi tıraşa hazırlayan Gilette Satin Care’i tercih edebilirsiniz. Eğer acil bir durumda kalırsanız tıraş kremi yerine saç kremi tercih edin. O bile bacağınızı eski klasik sabununuzdan daha iyi koruyacak ve cildinizin nem dengesini bozmayacaktır.

3. Hata

Siz sigara içmiyorsunuz ama içen arkadaşlarınızla vakit geçiriyorsunuz.

Zararı: Bir başkasının sigarasından çıkmasına rağmen, sigara dumanı cildinizi mahveder. Sigara dumanındaki kimyasallar (karbon monoksit, katran, nikotin v.b.) direkt gözeneklerinize işler. Bu toksinler vücudunuzun hücreleriyle temas ettiğinde ise, cildinizin yumuşak ve dirençli yapan elastinini bozup, cildinizde erken yaşlanmayı tetikleyen ve cildin kendi kendini yenileme özelliğini etkileyen zararlı yapılar oluşturur.

Yönteminizi değiştirin: Sigarasız ortamlarda kalmaya çalışın ama kendinizi bir duman bulutunun ortasında bulursanız da içenlerden uzak durun ve iyi havalandırılan yerlere yönelin (teraslı ya da dışarda oturulabilen bar ya da restoranlar). Eve dönünce de duşa girip saçınızla cildinize bulaşmış artıkları çıkarın. Hemen ardından da, C ve E vitaminlerini içeren antioksidan özellik taşıyan bir nemlendirici kullanın.

4. Hata

Cildinize her gün, hatta bazen günde iki kez peeling işlemi yapıyorsunuz.

Zararı: Evet, ölü hücrelerin atılması manasında cildiniz için yaralı olabilir. Ancak fazlası kesinlikle yarar sağlamak yerine zarar verir. Pek çok kadın baştan aşağa keselenir, gün içinde kimyasal bir dökücü olan alfa hidroksi asitlerini (AHA) içeren losyon kullanır ve gece de retinoid gibi dökücüleri içeren krem sürer. Tüm bunlar, tek bir günde üç ayrı soyma işlemi demektir. Bu işlemler cildin doğal koruyucu lipid yağ bariyerini ortadan kaldırır ve cildin doğal yapısını bozar.

Yönteminizi değiştirin: Kendinize günde en fazla iki metodu kullanacak şekilde sınır koyun. Aynı günde hem peeling etkisi gösteren bir krem hem kese hem de retinoidleri kullanmayın ve kullandıklarınızın da içeriklerini mutlaka inceleyin. Yüzünüz için aşırı ovalama gerektirmeden ölü hücrelerin atılmasını sağlayan ve AHA içeren bir temizleyici edinin. Ardından ölü hücreleri dökücü içeriğe sahip bir gece veya gündüz nemlendiricisi (ama her ikisini değil) edinin. Haftada bir olarak da, rahatlatıcı jojoba özleri içeren bir temizleyiciyle cildinize yardımda bulunun.

5. Hata

Makyaj fırçalarınızı nadiren temizliyorsunuz. Bir tek siz kullanıyorsanız neden uğraşacaksınız ki?

Zararı: Fırçalar, zamanla tam bir bakteri yuvası olabilir. Ve fırçayı temizlemezseniz, bakteri birikimi direkt teninize geri döner. Bütün o bakteriler hastalıklara yol açabilecek şekilde gözeneklere yerleşebilir. Bunun yanı sıra kirli fırçalar makyaj malzemesini kolaylıkla alamaz ve bunlarla iyi makyaj yapmak pek mümkün olmaz. Çünkü kılları birbirlerinin üstüne yığılmıştır. Bu da teninizde ve makyajınızda lekelere yol açar.

Yönteminizi değiştirin: Kiri ve bakteriyi atmak için, fırçaları temizleyici bir şampuanla haftada bir kez yıkayın. Ama bırakın makyaj fırçalarını yıkamayı, ikinci bir kat maskara atmaya bile zamanı olmayanlar için çabuk çözümler de mevcut. Örneğin Clinique’inki gibi anti mikrobik teknoloji kullanılarak probleme kökten çözüm getirmek için tasarlanan fırçalar.

Çarpıcı Dudaklar ve Kaşlar

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

ÇARPICI DUDAKLAR İÇİN

Belirginleştirin :

Dudak kalemi genellikle dudakları belirginleştirmek ve rujun solmasını önlemek için kullanılır. Üst dudaklar için, kıvrımlı kısımdan başlayın ve köşelere doğru kalemi uygulayın. Alt dudaklar için, köşelerden başlayın ve iç kısımlara doğru tek bir çizgi görünümü verecek şekilde dudak kalemi uygulayın.




Belirginleştirin ve doldurun :

Dudak kalemi, rujun daha canlı görünmesini sağlamak için de kullanılır. Rujunuzun rengine uygun bir dudak kalemi ile dudak çizgisinin üzerine dudak kalemi uygulayın ve hafif dokunuşlarla dudağın iç kısmına sürün. Sıra ruja geldiğinde, ruj fırçası ile ortadan başlayarak kenarlara doğru rujunuzu uygulayın.



Parlaklık verin :

Dudak parlatıcısı ile maksimum ışıltı. Dayanılmaz ve etkili bir görünüme kavuşmak için en hızlı yol. Renkli veya şeffaf. Tek başına veya en sevdiğiniz ruf ile birlikte. Ne kadar parlamak istediğinize siz karar vereceksiniz. Dudakların daha dolğun görünmesi için en eski ve etkili yöntem... İlk olarak, rujunuzu uygulayın, dudaklarınızı büzün ve dudaklarınızın ortasına parlatıcı uygulayın.



GÖZLERİNDE DİLEDİĞİNİZ GÖRÜNÜMÜ YARATIN

İstenilen illüzyon etkisini yaratmak için, açık ve koyu renk tonları ulanarak göz makyajınızı tamamlayın. Açık tonları uygulayarak gözlerin daha büyük ve yakında görünmesini sağlarken, koyu tonları kullanarak gözlerin ufak ve uzak görünmesini sağlayabilirsiniz. Renklerle oynayın, sonuca siz de inanamayacaksınız.



Birbirine Uzak Gözleri Yakınlaştırmak İçin

Göz kapağının iç yarımına koyu tonları uygulayın

Göz kapağının iç kısmında koyu tonları tercih edin ve buruna kadar ki bölümde daha koyu bir tonla karıştırın. İç köşeye daha koyu ve kalın bir göz kalemi uygulayarak etkiyi artırın.



Birbirine Yakın Gözleri Uzaklaştırmak İçin

Açık renk bir göz kalemi ile gözün iç köşesine aydınlık bir görünüm verin.

(açık renkte kapatıcı veya parlaklık veren göz farı da uygulayabilirsiniz) Bu uygulama, aynı zamanda güne aydınlık ve canlı bir görünümle başlamanız içinde hızlı bir yoldur.



Gözlerinizi Büyük Göstermek İçin

Gözlerinizin beyazlığını ortaya çıkartın.

Gözleri belirginleştirmek için üst kirpiklerin dibine ince bir çizgi uygulayın. Çok açık tonda bir göz farını göz kapaklarının altına uygulayın. Böylelikle gözlerin parlaklığını artırabilirsiniz. Kirpikleri kıvırın ve maskara ile belirginleştirin.





Gözlerinizi Kalkık Gösterin


Alt göz kapağına kalem uygulamadan üst göz kapağına odaklanın.

Kirpiklerden kaşlara kadarki bölüme açık tonda bir far uygulayın ve göz kapağına koyu tonu sürün. Göz kalemini sadece dış çizgiye sürün, iç kısmına uygulamayın ve pamuk ile dağıtarak yumuşatın. 1 veya 2 kat maskara uygulayın.

Menapozda Hormon Tedavisi

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Östrojen eksikliğine bağlı şikayetler genellikle perimenopoz (perimenapoz) olarak isimlendirilen menapoza hazırlık döneminde başlar. Bu dönemden itibaren hormon replasman (yerine koyma) tedavisi başlamak şikayetler daha oluşmadan engellenmesi anlamına geleceği için kadın bu dönemi daha rahat atlatacaktır.Hormon yerine koyma tedavisi (HRT) şikayetlerin önlenmesi, bulguların iyileştirilmesi ve kemik mineral kaybı ile kalb-damar sistemi hastalıklarının engellenmesi yanında, menopozda cinsel işlev bozukluklarının tedavisi açısından da önemlidir.



Hormon replasman (yerine koyma)tedavisi nasıl uygulanır?

Hormon replasman tedavisinde genel olarak östrojen ve progesteron hormonları birlikte verilmektedir. Progesteron verilmesinin ana amacı östrojene bağlı olarak artan rahim içi (endometriyum) kanseri riskinin önlenmesidir. Hormon tedavisi birçok şekilde verilebilir.Doktor bu yöntemi seçerken menopozdaki hastanın genel durumu, ameliyat olup olmadığı , menepozun hangi döneminde olduğuna ve sistemik hastalıklarını göz önünde bulundurarak vermektedir. Bu yöntemlerin belli başlıları şunlardır:

 Östrojen ve progesteron içeren hapların sırayla ardışık olarak kullanılması
 Östrojen ve progesteron içeren hapların her gün aynı tablet içinde birlikte kullanılması
 Östrojenin bant şeklinde cilde yapıştırılması ve ağızdan alınan progesteron ile kombine edilmesi
 Sadece östrojen bantının cilde yapıştırılması
 Burundan sprey, cilde sürülen jel veya iğne şeklinde nadir kullanılan uygulamalar
 Hormona ek olarak günde 500-1000 mg kalsiyum verilmesi.

Hormon replasman tedavisinin yararları nedir?

 Bozulan adet düzenini tekrar düzenler. Adet gören bir çok kadın psikolojik olarak kendini daha iyi hisseder.
 Ateş basması hissi , terleme ve çarpıntı gibi şikayetleri önler.
 Vajina ve idrar yollarındaki atrofik değişiklikleri önler. Bunun sonucunda seksüel yaşam üzerinde olumlu etki gözlenir.
 İdrar kaçırma şikayetleri azalır.
 Vaginal enfeksiyon görülme sıklığı azalır.
 Kemik erimesi (osteoporoz) riski azalır ve kemik kitlesini artırır. Buna bağlı olarak özellikle kalça kırığı riskinde azalma olur.
 Kalp ve damar hastalıklarının görülme sıklığı azalır.Kalbi koruduğu iddia edilmektedir.
 Psikolojik bozuklukların tedavisine,depresyonun azalmasına olumlu katkıda bulunur.
 Kalın barsak kanserlerini azalttığına inanılmaktadır.
 Alzheimer hastalığı (bunama hastalığı ) ve unutkanlığın görülme ihtimalini azalttığına dair ciddi veriler bulunmaktadır.
 Kozmetik açıdan cilt kırışıklıkları , saç dökülmesi için tedavi edici olabilmektedir.
 Karpal-tünel sendromu, romatoid artrit ve fibromyaljide belirtilerin daha az görüldüğüne dair yayınlar bulunmaktadır.
 Uyku kalitesini arttırmaktadır.

Çillerden Kurtulmanın Yöntemleri

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları
Aşağıdaki reçetelerden size uygun olanları kullanmaya başlayabilirsiniz.

1. İlkbahar veya yaz başında maydanoz yapraklarından, sonbaharda ise maydanoz kökünden maske hazırlanır. Maydanozu (2 yemek kaşığı) robottan geçirip kıyma haline getirin ve temizlenmiş cilde maske olarak uygulayın. Gözaltlarına maydanoz koymayın. 20-30 dakika sonra maskeyi soğuk suyla yıkayın ve cildinize nemlendirici krem sürün.


2. Maydanoz köklerinin kaynatın, limon suyu ile karıştırın, yüzünüzü bu karışımla sabah akşam silin.
3. 2 yemek kaşığı havuç suyuna 20 damla limon suyu ekleyin ve günde 2-3 kez yüzünüze uygulayın. Maske 20-30 dakika bekletilip çıkarılır.
4. 50 gram maydanozu yarım litre yüzde kırklık alkole yatırın (votka da olur), 2 hafta karanlık yerde dinlendirin ve soğutarak kullanmaya başlayın.
5. Yüzünüzde çiller oluşmuşsa, yüzünüze domates dilimleri yerleştirin. Bu işlemden önce cilt iyice temizlenmeli ve az miktarda besleyici krem sürülmelidir. Maske 30 dakika bekletilir. Maskeyi soğuk sütte ıslatılmış pamukla çıkarın.
6. Maske: 1 kaşık maydanoz ve bir kaşık balı karıştırın, cildinize uygulayın, 45 dakika bekletin. Bu karışıma limon suyu da eklenebilir. Bunun için 2 yemek kaşığı maydanoz kıyması, bal ve limon suyu ile karıştırılır, cilde uygulanıp 15 dakika bekletilir.
7. Maydanoz suyunu sütle veya yoğurtla karıştırın, cilde maske olarak uygulayın, 15 dakika sonra oda sıcaklığındaki suyla yıkayın.
8. Leke tedavisi için çilek, orman çileği ve frenk üzümü kullanılabilir. Meyvelerden maske hazırlayıp yüzünüze uygulayın, 20-30 dakika bekletin ve ılık suyla yıkayın.
9. Yarım bardak bademin üzerine bir bardak kaynar su ekleyin, 3-5 dakika sonra suyu süzün bademleri robottan geçirin. Badem kıymasına yarım limonun suyunu ve 1 yemek kaşığı ılık su ekleyin, karıştırıp soğutun. Maskeyi uygulayın, 30 dakika bekletip yıkayın. Haftada iki kere 4-5 ay süreyle uygulamanız lazım.
10. 25 gram maya ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı süt ekleyin. İyice karıştırın. Maske olarak uygulayın, 20 dakika tutup yıkayın.
11. 1 limonun suyu, 1 yumurta sarısı, 10 gram tozşeker, 100 ml su. İyice karıştırın, yüzünüze uygulayın, 20-30 dakika bekletin. Bir gün sonra tekrarlayın.
12. 100 gram ince kıyılmış salatalık + 100 ml votka, 10 gün karanlık bir yerde dinlendirin. Besleyici kreme ekleyerek kullanılır.


13. Soğan suyuyla ıslatılmış pamukla yüzünüzü günde iki kez silin.
14. Karaturp suyunu suyla karıştırın 1:1. Yüzünüzü günde iki kere bu karışımla yıkayın.
15. 2 Yemek kaşığı karahindibayı 30 dakika 0.5 litre suda kaynatın. Soğutun. Günde iki kez yüzünüzü bu karışımla temizleyin.
16. Taze patatesi rendeleyin, birkaç damla bitkisel yağ, 1 yemek kaşığı taze süt ve badem parçacıkları ekleyin. İyice karıştırıp maske hazırlayın. Yüzünüze uygulayın. 20 dakika bekletin ve yıkayın. Cilt tipinize uygun krem uygulayın.
17. Taze ayvayı rendeleyin, suyunu sıkın. Suyunu pamukla yüzünüze uygulayıp, yüzünüzü silin. (ne güzel cümle kuruyorum )
18. 2 avuç kabukları ayıklanmış badem dövülüp un haline getirilir. Bu badem ununa bir çorba kaşığı süzme bal ve yumurtanın akı çırpılmadan ilave edilip krem haline gelinceye kadar gülsuyu eklenir. Maske olarak uygulanır. 20 dakika bekletilip temizlenir.
19. Karpuzu rendeleyin, maske hazırlayıp yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika yüzünüzde tutun. Kuru cilde sahipseniz maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü bitkisel yağla silin ve havluyu 1 tatlı kaş. Karbonat+ılık su karışımında ıslatıp yüzünüze 5-6 dakikalık kompres uygulayın. Maskeyi oda sıcaklığındaki suyla çıkarıp, cilde nemlendirici krem uygulayın.
Bu maskeleri akşamları yapmanız önerilir. Çünkü daha sonra yüzünüz güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır. Cilt tipiniz ne olursa olsun, her gün koruyucu kreminizi kullanmalısınız (1 ay boyunca)

Çil için özel bakım kremi

1/4 incan ekşimiş süt

1/2 tatlı kaşığı rendelenmiş bayır turpu

1 çorba kaşığı mısır ya da yulaf unu

Bütün malzemeyi iyice karıştırarak, bir macun meydana getirin. Bunu iki gazlı bezin arasına koyarak çilli kısımlara uygulayın. Gözünüze fazla yaklaştırmamaya dikkat edin. Kremi çilli kısımların üzerinde 30 dakika bekletin.

Unutmamalısınız ki çil oluşumunu önlemek, tedavi etmekten daha kolaydır. Bu nedenle cildinizi zararlı güneş ışınlarından gerektiği gibi korumanız sizin yararınıza olacaktır.
Bu arada günlük uygulamanız gereken bakımlara aşağıdakilerden biri örnek olabilir:
1. Yüzünüzü her gün limon suyuyla silin. (kuru ciltler için yarı yarıya sulandırın)
2. Her gün yüzünüzü ekşi sütle yıkayın. Yanma söz konusu olursa nemlendirici veya besleyici krem kullanın.
3. Yüzünüze taze krema maskesi uygulayın. Ve maskeyi uyguladıktan sonra tamamen çıkarmayın: ince, yumuşak bir kağıt mendil ile hafifçe sildikten sonra cildinize nemlendirici sürün.

Suna hanımdan (Suna Dumankaya) güneş lekeleri için çözüm önerisi; “1 tatlı kaşığı yoğurda, 1 çay kaşığı karbonat koyun ve cildinize 1 saat bekletin. Haftada 1 kez uygulayın. Ve dışarı çıktığınızda 20 faktörlü kremler kullanın.”

Beslenemeye gelince ise, her gün C vitamini içeren besinler almaya özen göstermek gerekir: Limon, greyfurt, portakal, yeşil soğan, ısırgan otu... gibi. Böylece güneşe karşı cildinizi güçlendirmiş olursunuz. Eğer beslenmeyle yeterince vitamin alamıyorsanız, 2-3 hafta vitamin tabletleri kullanabilirsiniz.

Son olarak, çillerinizden gerçekten kurtulmak isteyip istemediğinizi düşünmenizi istiyorum. Bugün bir çok ünlü bu “güneş öpücükleri”ni hiçbir kompleks yapmadan taşımaktalar ve bu durumdan pek şikayetçi görünmüyorlar; Nicole Kidman, Devon Aoki, Maggie Rizer, Missy Rayder, Angela Lindvall, Mini Anden… çilli ünlülerin listesi oldukça uzun.

Boyun ve Dekolte Bakımı

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları


Bir akrabam, tüm gençliği boyunca "boynum kalın" diyerek, ne kışın ne de yazın yakasız bluz giymemişti. Ancak yaşı ilerleyince rahatladı. Ona nedenini sorduğumda bana cevabı, "Boş vermişim dünyaya" oldu ve kahkahayı bastı. Aslında menopoz sıkıntıları, ateş basmaları, ani terleme nöbetlerinden sonra sıcağa tahammülü kalmamıştı ve nasıl göründüğü de, artık pek umurunda değil gibiydi... Bence dekoltesi kırışmamıştı ve açık yakalı giysiler boynunu daha düzgün gösteriyordu. O da bu durumun keyfini çıkarıyordu! İşin aslına bakacak olursak, boynumuz genelde çok çabuk kırışır. Hatta yüzümüzden önce bize ihanet eder. Boyun derisi yüz derisinden daha ince ve daha hassastır. Güneşten inanılmaz derecede etkilenir. Öte yandan yüzümüze oranla çok daha fazla baskı altındadır. Gün boyunca kıvrılır, katlanır, şekilden şekile girer. Gece uyurken bile aynı baskı devam eder.

Dik durmak önemli
Gün boyunca başımızı eğeriz. Her türlü işi yaparken; okurken, yazarken, düşünürken, bilgisayar başında boynumuz daima öne doğru eğilir. Sonunda kat kat kırışır ve yatkın olanların gıdıları da büyür. Masa başında, saatlerce başımız öne eğik olarak çalışmak hem kırışıklık, hem de kireçlenme açısından sakıncalıdır. Siz en iyisi başınızı daima dik tutun. Bunu sağlamak için sırt ve omuzlarınızı da dik tutmanız gerekir ki, bu bütün duruşunuzu ve vücut dilinizi olumlu yönde etkiler.

Yatış şekline dikkat
Yüksek yastıklar yüzümüzün ve boynumuzun kırışmasına hatırı sayılır katkıda bulunur. Size tavsiyem, yastıksız ve sırt üstü yatmanız. Uykuda durmadan sağa sola dönerseniz cildinizde yastık izleri kalır. Bu izler zaman içinde yer edip kırışıklık haline gelir. Saten bir yastık kullanırsanız izler azalır ama yine de zamanla basınçtan oluşan çizgiler oluşabilir. Vücudunuzun şeklini alan visco yastıklar hem yüzünüzü hem boynunuzu katlanmaktan korur. Sırtüstü uyumak için, seyahatlerde kullanılan ve boyuna takılan şişme yastıkları da kullanabilirsiniz. En azından bir havluyu kıvırarak boynunuzun altına koyabilirsiniz. Bu önlemler hem sağa sola dönmenizi azaltır, hem omurganızı dinlendirir hem de boyun, dekolte ve yüzünüzde kat yerleri oluşmasını önler.

Güneş büyük düşman
Boyun ve dekoltemiz güneşte en kolay kuruyan, lekelenen ve kırışan bölgemizdir. Güneş ve aşırı solaryum etkisini ilk önce boyunda gösterir. Boyun derisi kısa sürede kalınlaşır, kabalaşır ve kırışır. İşin garip tarafı yüzümüze kat kat kremler süreriz ama birçoğumuz boyun ve özellikle dekoltemizi bu bakımdan mahrum ederiz. Oysa güneşten koruma, yüz temizleme ve nemlendirme adına yaptığımız her şeye hatta peeling'ler ve maskelere boyun ve üst dekoltemizin de ihtiyacı vardır. Geçen hafta araba kullanırken boynumuzun, dekoltemizin savunmasız bir halde güneşe maruz kaldığına hatta eşit olmayan bir şekilde tek taraflı yandığına değinmiştim.

Parfümler
Parfüm şişesini elimize aldığımızda ilk yaptığımız hemen boyun kenarlarına ve göğsümüze sıkmaktır. Oysa parfüm, güneşe karşı hassasiyetimizi ciddi ölçüde artırır. Özellikle yaz aylarında, boyun bölgesine parfüm sürmeyin. Boyun ve göğüsteki lekelerin çoğu parfümlerin eseridir. Geceleri parfüm sürdüğünüzde sabah duş almadan güneşe çıkmayın.

Göz çevresi özen ister

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Güzelliğin en çarpıcı silahı olan gözler, yüzün en hassas bölgesi olduğu için erken yaşlarda kırışıklıklara davetiye çıkarıyor. Bu nedenle göz çevresine ekstra bir bakım gerekiyor. İşte doğal yöntemlerle göz çevresi bakımı ve egzersizler?



Gözler, ruhun ve sağlığın aynası ama aynı zamanda yüzün en nazik bölgesi. Çünkü göz çevresindeki deri yüzün diğer kısımlarından 7 kat daha ince. Dış etkenlere aşırı duyarlı ve kırışıklıklara açık bir yapısı olduğundan yüze uygulanan her türlü krem ya da maske göz çevresi derisine zarar veriyor. Bu bölgeye özel ürünlerin kullanılması gerekiyor.

En doğru seçim, tahriş etmeyen ve alerjik olmayan yağsız nemlendiriciler kullanmak ve doğal yöntemlerle cildi beslemektir. Beslenmekten, dinlenmeye, temizlikten göz jimnastiğine ve evde hazırlanan doğal kremlere kadar pek çok konuda bazı temel kurallara uymak gerekiyor.


Beslenme

Dengeli beslenmek sağlık kadar güzellik için de yararlı. Vücudumuz için gereken her türlü besini her gün düzenli olarak yemek gerekiyor. Bunun yanı sıra gözlerin dostu olan A vitamini deposu yiyeceklere günlük öğünlerde mutlaka yer verin. Özellikle havuç, balkabağı, ıspanak, pazı, kereviz, maydanoz, dereotu, roka, kayısı, şeftali, kavun, et, balık ve yumurta gibi A vitamini kaynağı besinleri sofranızdan eksik etmeyin.

Dinlenme

Uykunun azı da fazlası da zararlı. Her gün 8 saatlik düzenli uyku göz sağlığı için çok yararlı. Her akşam aynı saatlerde uyumak yorgun gözleri dinlendiriyor. Özellikle yoğun tempoda çalışanların düzenli uyku uyumaları ve mümkünse öğle yemeğinden sonra gözlerini 5-10 dakika dinlendirmeleri gerekiyor.

Temizlik

Göz makyajı her akşam yatmadan önce mutlaka temizlenmeli. Ancak temizleme işlemini göz çevresini tahriş etmeden yumuşak hareketlerle yapın. Rimel ya da far kalıntıları veya uygun olmayan temizleme ürünleri gece boyunca cilde zarar verebiliyor hatta kirpiklerin dökülmesine neden olabiliyor.

GÖZ ÇEVRESİ SORUNLARI VE ÖNLEMLER


Yorgun ve şiş gözler

Çok az ya da çok fazla uyku, bir gece önce alınan alkol, aşırı kafein tüketimi, stres ile yapay ışıklar bilgisayar ve televizyon gibi olumsuz etkenlere uzun süre maruz kalmak sabahları şiş gözlerle uyanmanın başlıca nedenidir. Ertesi sabah aynada hoş olmayan görüntülerle karşılaşmak istemiyorsanız bir gece önceden almanız gereken birkaç basit önlem var.

Ne yapmalı?

Zambak, papatya, ıhlamur ve lavanta çaylarıyla yapılan güzellik kürleri gözlerdeki yorgunluk ve şişlikleri gideriyor. Bunun için örneğin bir tutam ıhlamuru 1 çay fincanı kaynar suya ilave edip 10 dakika bekletin. Süzüp soğumaya bırakın. 2 makyaj pamuğunu çaya batırıp göz kapaklarınıza uygulayın. 10 dakika bekleyip, yıkayın. 2 dilim çiğ patatesi göz kapaklarınıza yerleştirip 15 dakika bekleyin. Yıkayıp kurulayın. Gözaltı şişliklerine antioksidan özellikli göz kremleri de sürebilirsiniz.
Sorununuz kronikleştiyse ve ne yaparsanız yapın şiş gözlerle uyanmaktan kurtulamıyorsanız kalp-damar sistemini etkileyen sporlar yapın. Yürüme, koşma, bisiklet ve aerobik gibi sporlar, vücutta ödeme yol açan tuz ve toksinlerin atılmasını sağlıyor. Bu sporlar tüm vücuttaki şişliklerin giderilmesine yardımcı oluyor. Şişliklerin inmesini beklemek için yeterli zamanınız yoksa bir parça buzu göz çevresine gezdirerek sürün.
Şiş gözleri makyajla kamufle etmek için ten renginize uygun kapatıcıyı elmacık kemiklerinize kadar geniş bir bölgeye ince bir kat halinde sürün. Farınızı koyu renklerden seçin. Koyu renkli bir rimeli sadece üst kirpiklerinize sürün.



Göz torbaları

Gözaltı torbaları ya dengesiz bir yaşam stili ve kötü alışkanlıklar sonucunda oluşuyor ya da genetik yapıdan kaynaklanıyor. Bazen az uyku ya da adet dönemlerinde de ortaya çıkabiliyor.
Hiçbir kozmetik ürünü ya da doğal ürün bu sorunu çözmeye yeterli değil. Ancak damar duvarlarını ve kılcal damarları güçlendirici yöntemlerle gözaltı torbalarını hafifletmek mümkün.

Ne yapmalı?

Günlük öğünlerinizi C, PP ile E vitaminli ve bioflavonoidli besinleri içeren gıdalarla ve orman ürünleriyle zenginleştirin. Yağlı yemeklerden ve stresli ortamlardan uzak durun. Günde en az 8 saat uyuyun. Gözaltı torbalarını hafif makyaj hileleriyle kapatın. Bunun için uygun kapatıcılar kullanabilirsiniz.

Kaz ayakları

Genelde ilerleyen yaşla artan bu kırışıklıkların bir nedeni gülüş şeklidir. Gözlerini iyice kısarak gülmek kaz ayaklarının erken yaşlarda ortaya çıkmasına neden oluyor.

Ne yapmalı?

Retinol çeşitlerini içeren göz kremlerini kullanabilirsiniz. Güneş ışınlarına karşı özel kremler kullanın. Göz çevresini sürekli nemlendiren doğal kremler hazırlayın. Göz egzersizlerini her gün düzenli olarak yapın. Göz Çevresini canlandırmak için 2 salatalık dilimini göz kapaklarınıza yerleştirip 15 dakika bekletin. Göz çevresine ayda bir veya iki kez bademyağı içeren doğal kremler kullanın.

DOĞAL REÇETELER


Yorgun gözler için:

2 poşet çayı yarım çay fincanı kaynar suda 15 dakika demlendirip soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınızın üzerine yerleştirip 10 dakika bekletin ve yıkayın.



Gözaltı torbaları için:

2 çay fincanı kaynar suya 2 çorba kaşığı fındık yaprağı ekleyip 15 dakika bekletin. Süzüp buzdolabında soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın ve göz kapaklarınızın üzerine yerleştirin. 10 dakika bekletip yüzünüzü yıkayın.
Bir bardak kaynatılmış rezene çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp göz kapaklarınıza yerleştirin ve 15 dakika bekleyin.

Gözaltı morlukları için:

Papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınıza uygulayın.

Göz çevresi kırışıklıkları için:

1 kahve fincanı soya yağı, 1 kahve fincanı bademyağı ve yarım kahve fincanı avokado yağını bir kapta karıştırın. Parmak uçlarınızı bu karışıma batırıp göz çevresine masaj yaparak sürün. Bu uygulamayı akşamları yatmadan evvel yapın. Sabahları yüzünüzü yıkayıp kurulayın.

Kirpikleri uzatmak için:

1 bardak suyu kaynatın. 1 çay kaşığı hint yağı ve 12 gr kakao yağı ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu bir başka kabın içine yerleştirip krem kıvamına gelene kadar ısıtın. Karışımı soğutup 15 gün boyunca yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize sürün. Sürme işlemini kirpik kökünden uca doğru uygulayın.

Kirpikleri gürleştirmek için:

Eşit ölçüde hint yağı ve badem yağını bir şişede karıştırıp 15 gün boyunca akşamları yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize dipten uca doğru sürün.

Hamilelikte Giysi seçimi

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Yeni giysiler almak her kadının hayalidir, ancak belinize ve göğsünüze uygun kıyafetler bulmak gerekir.


Karnınız şişmese bile belinizin kalınlaştığını hissedersiniz ve kıyafetlerinizi giymekte zorlanırsınız. Bir süre eski kıyafetlerinizi üst düğmelerinizi açık bırakarak giyebilirsiniz. Günümüzde birçok kıyafet hamilelikten sonrada giyilebilir ve bazı normal kıyafetler de büyüyen karnı saklamaya yardımcı olur.

Ne kadar kilo alacağınızı tahmin etmek çok zor; daha önceki hamilelikleriniz bile kesin bir tahmin veremez. Bu ihtiyaçlarınızı hemen almanızı zorlaştırır.Ama ne kadar genişlerseniz o kadar geniş giysilere ihtiyaç duymaya başlayacaksınız.

Neler Giymelisiniz?

• Bol tunikler, süeter ve erkek T-shirtleri hamilelik boyunca giyilebilir.
• Eşofman
• Rahat taytlar ve şortlar-bunlarda dar gelmeye başladığında daha büyük bedenler alınmalıdır
• Esnek ve rahat iç çamaşırları
• Göğüs altından itibaren bollaşan elbiseler. Boylarının uzun olmasına dikkat edin çünkü arka taraf uzunken ön tarafı karnınız nedeniyle havaya kalkabilir.
• Alçak tabanlı ayakkabılar
• İleriki aylarda pantolonunuz göbeğinizin altında durmalıdır.

Yardım edin! Özel Bir Şeye İhtiyacım Var

Özel bir yer için şık ve çekici bir kıyafete ihtiyacınız varsa hamile giysileri dizayn etmesi için bir tasarımcıdan yardım alabilirisiniz.

İş Kıyafetleri

Hamilelere uygun kıyafet satan mağazalarda işyeri için uygun kıyafetlerde bulabilirsiniz. İşyeri için en uygun tarz uzun jarse tunik, altına uzun bir etektir. Ofislerde hem rahat hem de şık kıyafetler giymeniz çok kolay.

Saç Bakımı

bayan trend - kadınlar için güzellik sırları

Yıkama

- Saçın güzel olması için öncelikle temiz olması şarttır. Şampuanınızın etkisini ve genel saç hijyeninizi artırmak için fırçalarınızı sık sık sabun ve sıcak suyla temizleyin.

- Şampuan öncesi saçınızı kir ve tozdan arındırmak için fırçalayın. Şampuanınız daha etkili olacaktır.

- Krem işlemini uygularken,kullandığımız saç kremi herhangi bir bakım özelliği taşımıyorsa saç derisine temas etmeyecek şekilde sadece uç kısımlara uygulayın ve bol suyla durulayın. - Saç derisinin asit seviyesi ciltten daha fazladır. Bu nedenle bazik özellikli sabun saç için kesinlikle tavsiye edilmez. Saç tellerinin kurumasına ve canlı hücrelerin tellerden ayrılmasına neden olur.

- Şampuanın köpürme oranı, içeriğindeki köpürtücü maddelere ve kullanılan suyun sıcaklığına bağlıdır. Ayrıca saç ne kadar kirliyse şampuan o kadar az köpürür. Su ne kadar sert ve kireçliyse, o kadar fazla şampuan kullanmak gerekir. Kısaca köpürme, şampuanın çok fazla temizlediği anlamına gelmez.





Bakım

- Saçınız düzse, muhtemelen yağlanmadan şikayetçisiniz. Bunu önlemek için günlük olarak derin temizleyici bir şampuan kullanıp, haftada bir yağ birikimini önleyecek temizleyici jel uygulayın. - Saçınız kıvırcıksa, muhtemelen kuruluk probleminiz var; nemlendirici bir şampuan ve krem kullanın. Yıkadıktan sonra saçınızın suyunu bir havluyla alıp, 4-5 damla silikon bazlı parlaklık verici serum uygulayın (saçınızın kalınlığına göre miktarı artırabilirsiniz). Saçınızı elinizle açın ve kendi kendine kurumasını tercih edin.

- Saçınız dalgalıysa, parlaklık artırıcı bir şampuan ve krem kullanın. İyi çalkalayın. Geniş dişli bir tarakla saçlarınızın uçlarını açıp uçlardan köklere kadar silikon bazlı parlaklık verici bir sprey uygulayın. Önüne bigo takılmış bir fönle kurutun.

- Yaz aylarında saçınızın ve saç derinizin bakımına daha fazla özen gösteri. Boyalı, permalı saçların yazın özellikle bakıma ihtiyacı vardır. Kullanacağınız ürünlerin güneş korumalı olmasına dikkat edin. Saçınıza nem verecek bakım maskeleri uygulayarak besleyin; saçınızdaki kuruluğu ve yıpranmayı önleyerek canlı, parlak bir görünüm sağlayacaktır. Saçınızı deniz tuzu ve klordan tamamen arındırmak için çok iyi durulayın.




Boya İşlemi

- Kötü sürprizlerle karşılaşmamak için ya da bir ürünü ilk kez kullanıyorsanız; boyayı önce bir tutam saçınızda deneyin. Daha tedbirli davranmış olursunuz!

- Saç diplerinize dudak besleyicisi sürün! Cildinizle saçınız arasında kalan bu bölgede oluşan mumumsu besleyici, boyanın cildinize yayılmasını önleyecektir.

- Saçınızı boyandıktan sonra oraya buraya dağılmış boyayı temizlemek için boyanın bir kısmını saklayın. Boyalı bölgeye taze boyayı sürdükten sonra bölgeyi ılık suyla yıkayın. - Saçınıza ışıltı ve parlaklık kazandırmak için boyalı saçlar için hazırlanmış olan şampuanları tercih edin. Yeniden yapılandırıcı ve enerji verici bir serumla düzenli olarak kür yapmayı da ihmal etmeyin.